Evlenecek gençlere belediyelerden evlilik desteği

Evliliği teşvik etmek amacıyla başlatılan “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”ne belediyelerden büyük destek geldi.
Türkiye genelinde birçok belediye, genç çiftlere ücretsiz düğün salonu, nikah işlemleri, çeyiz yardımı ve maddi destek gibi hizmetler sunuyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan iş birliği kapsamında, belediyeler toplam 168 farklı kategoride destek sağlıyor. 61 belediye ücretsiz düğün salonu, 35 belediye ücretsiz nikah işlemleri, 16 belediye ise beyaz eşya ve mobilya desteği veriyor. Bazı belediyeler doğrudan maddi yardımda da bulunuyor.
Öte yandan, Bakanlık bugüne kadar yerel ve ulusal düzeyde toplam 1137 firmayla indirim anlaşması yaptı. Böylece çiftler evlilik alışverişlerinde %10 ile %35 arasında indirimlerden faydalanabiliyor. Şimdiye kadar 13 bin 903 genç, e-Devlet üzerinden aldığı indirim kodlarıyla bu kampanyalardan yararlandı.
Detaylı bilgi ve indirim kodu oluşturma işlemleri, ailegenclikfonu.aile.gov.tr/kampanyalar adresinden yapılabiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin'in Derik ilçesinde kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden Z. S., (12) toprağa verildi.
Nevşehir'de freni boşalan kamyonun park halindeki 10 araca çarptıktan sonra sulama kanalına düştüğü kazada 6 kişi yaralandı.
İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 255 kg skunk ve 253 kg metamfetamin ele geçirildi, 20 şüpheli tutuklandı,
Muş’ta, Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından hayata geçirilen “Hayat Namazla Güzeldir” programı tamamlandı.