"Fransızlaşmışlar heykellerin kaldırılmasını hazmedemiyor"

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Taşkent Meydan'ında bulunan heykellerin kaldırılması Fransızlaşmışları rahatsız etti.
Merkez Şahinbey ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Taşkent Meydan'ında bulunan kızlı-erkekli dans figürlü ucube heykeller, halkın, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri ile yıllar sonra kaldırıldı.
Sömürgeci Fransız işgali döneminde annesi ile evine giderken annesinin tesettürüne el uzatan Fransız askerlerine karşı çıkması sonucu şehit edilen Mehmet Kamil'in şehit edildiği Taşkent Meydan'ına dikilen kızlı-erkekli dans figürlü heykellerin kaldırılması Fransızlaşmışları rahatsız etti.
Kızlı-erkekli dans figürlü heykellerin kaldırılmasını olumlu karşılayan kimi sosyal medya kullanıcıları da geçte olsa alınan kararın olumlu olduğunu belirttiler.
Gaziantep İl Başkanlığı döneminde de kızlı-erkekli dans figürlü heykellerin kaldırılması için tepki gösteren HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat şu ifadeleri kullandı: "Gaziantep Şahinbey ilçesi Taşkent meydanındaki ucube heykeller kaldırılmış. Vahşi batıyı özelikle Fransızları sembolize eden çirkin heykeller Şehitkamil, Şahinbey & karayılanın kemiklerini sızlatıyordu. Kim bu hurda yığınlarını kaldırmışsa ellerine sağlık teşekkür ederiz...!"
Tepkiler sonucu Fransız heykellerinin kaldırıldığını belirten Kervan FM Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Korkmaz, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:
"Fransızlar onbinlece Antepliyi şehit etti ama şehri teslim alamadılar. Kültürleriyle teslim almaya çalıştılar ama onu da yapamadılar. Tepkilerimiz sonucu yüzlerce Anteplinin şehit olduğu meydana dikilen Fransız heykeller kaldırıldı. Ama zihinleri Fransızlaşmışlar bunu hazmedemiyor."
Mehmet Akif Ersoy'un "Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar" sözleriyle heykelleri savunanlara tepki gösteren Mehmet Faik Doğan, "Medeniyeti dikilen bir kaç heykelden ibaret sananlar sözüm ona medeniyet! İnsanları karanlıktan nura çıkarmaya çalışanlar ise yobaz!." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile kurumunu korumanın, aile değerlerini tüm yönleriyle muhafaza ederek gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmanın kendilerinin en temel vazifesi olduğunu vurguladı.
Saraçhane'deki CHP mitinginde "Şeriat isteyenler, bir bir asılacaksınız" diyen kişinin 18 yaşından küçük bir genç olduğu ortaya çıktı.
Erzurum Köprüköy'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Leman dergisinde Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürün yayımlanmasına ilişkin gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.