Gaziantep’te yıldırım düştü: 200 dönüm mera zarar gördü
Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında 200 dönüm meranın zarar gördüğü belirtildi.
Olay Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan Sarıbuğday Mahallesi Halilbaşlı mezrasında meydana geldi.
İddiaya göre akşam saatlerinde meraya yıldırım düşmesi sonucu mera arazisinde yangın çıktı.
Alevleri gören vatandaşlar durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi. Bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın kısa süre içerisinde kontrol altına alındı.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 200 dönüm mera arazisinin ve 2 bin 500 meşe ağacının zarar gördüğünü belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin sözleşmeli personel istihdam edileceğini açıkladı.
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde iki grup arasında çıkan ve bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin 14 şüpheli gözaltına alındı.
Sıcaklığın artmasıyla birlikte orman yangını riski nedeniyle Kahramanmaraş'ta ormanlık alanlar girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı.
İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında lastik bottaki 45 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.