Gaziantep'te internet üzerinden dolandırıcılık yapan 47 şüpheli yakalandı
Gaziantep'te internet siteleri üzerinden telefon ve çeşitli ev eşyaları satma ile icra dosyası kapatma vaadiyle 21 vatandaşı toplam 2 milyon 607 bin 933 TL dolandırdığı tespit edilen 47 şüpheliden 122'si tutuklandı.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen teknik takip ve çalışmalar kapsamında, internet sitelerinde telefon ve çeşitli ev eşyaları satma ile icra dosyasının kapatılması vaadiyle vatandaşları dolandıran şüpheliler tespit edildi.
Yapılan incelemelerde, eylül ayı içerisinde 21 vatandaştan toplam 2 milyon 607 bin 933 TL para toplamak suretiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen 47 şüpheli şahıs tespit edildi.
Şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen adli aramalarda çok sayıda dijital materyal ve telefona el konuldu.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 35 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul 3'üncü Sulh Ceza Hâkimliğinin kararı doğrultusunda, Başakşehir'deki Kayaşehir Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu'nda meydana gelen bıçaklı saldırı olayıyla ilgili yayın yasağı getirildi.
Batman'da şehir içi minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.
HSK kararıyla açığa alınan ve hakkında soruşturma izni verilen Manisa Saruhanlı Cumhuriyet Savcısı B.G. "rüşvete aracılık" ve "örgüte bilerek yardım etme" suçlarından tutuklandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, yılın ilk 6 ayında serebral palsi hastalarının sağlık giderleri kapsamında 2,31 milyar TL tutarında harcamanın karşılandığını açıkladı.