Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 7 gözaltı

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, çek, senet dolandırıcılığı, tefecilik ve yağma suçlarına yönelik operasyon düzenlenerek 7 kişi yakalandı.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, çek, senet dolandırıcılığı, tefecilik ve yağma suçları işlemek amacıyla örgüt kuran şahıslara operasyonla düzenlendi.
Yürütülen fiziki ve teknik takip ile saha çalışmaları sonucu, Gaziantep'te ev, arsa ve benzeri alışverişinde komisyon karşılığı para vermek, vadeli satış adı altında senet imzalatma gibi yöntemleri kullanarak tefecilik ve yağma suçlarını işleyen şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.
M.D. liderliğinde örgütlü olarak işlediği tespit edilen örgüt üyeleri, C.M, M.D, D.D, R.Ç, E.R, M.S.K ve E.Y olmak üzere toplam 8 şüpheliye yönelik olarak 10 ayrı adrese yapılan eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.
Operasyon neticesinde; örgüt lideri M.D ve üyeleri C.M, M.D, D.D, R.Ç, E.R, M.S.K olmak üzere 7 şüpheli yakalanarak ve gözaltına alındı.
Şüphelilerin ikamet, araç ve üst aramalarında; 159 adet senet, 12 adet satış sözleşmesi, 118 bin 78 TL nakit para, 24 adet çek, 18 adet farklı kişi ve bankalara ait banka kartı, 3 adet bono, 4 adet tapu, 1 adet farklı kaşe, 2 adet pos cihazı 8 adet cep telefonu ve sim kartı, 2 adet ruhsatsız tabanca, 676 adet tabanca fişeği, 2 adet hesap defteri ele geçirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, "Ayrıca mağdurların 50 milyon TL değerinde faiz adı altında para, çek, araç ve arsalarını aldıkları anlaşılmış olup söz konusu tefeciliğe konu para ve paraya ait faizi ödemek istemeyen mağdurları ise silah kullanmak suretiyle yağmadıkları tespit edilmiştir. Örgüt lideri M.D. ve örgüt üyeleri M.D, D.D, R.Ç, E.R, M.S.K. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, C. isimli şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, 26 kişiye yönelik düzenlenecek İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular 1 Temmuz 2025 tarihinde başladı.
İzmir’de devam eden orman yangınlarının bazı evlere sıçradığı, Ödemiş’teki yangında 80 yaşındaki yatalak bir hastanın hayatını kaybettiği öğrenildi.
Yeşilyurt Belediye Meclisi, çok sayıda vatandaşın merakla beklediği ‘Geçici Elektrik Aboneliği’ işlemleriyle ilgili önemli bir kararın altına imza attı.
Battalgazi Belediye Meclisi, 6 Şubat 2023 sonrası inşa edilen yapılar için geçici elektrik aboneliği başvurularına dair Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin kararına uygun yeni düzenlemeyi kabul etti. Başvurular, Battalgazi Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün 2. katında alınacak.