Gümüşhane’de “Çamur Barajı” tamamlandığında 56 bin dekar tarım arazisi sulanacak

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapımı süren Çamur Barajı, tamamlandığında 56 bin 500 dekar zirai tarım arazisinin sulanmasına olanak sağlayacak.
Bölge tarımına büyük katkı sağlaması beklenen baraj çalışmaları hızla ilerliyor.
Tarım alanlarının su ihtiyacını karşılayacak projenin, bölgedeki verimliliği artırması ve çiftçilere önemli destek sunması hedefleniyor. Yetkililer, Çamur Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını belirtiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Muğla'nın Seydikemer ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca geri itilen 35 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Denizli’nin Buldan ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.
Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde bir evin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.
Ankara'da sabah saatlerinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından 3.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.