Hak sahiplerinin açık borçlandırma işlemleri başladı

Kahramanmaraş merkezli deprem afetlerinden etkilenen illerde yapımı devam eden konutlarda hak sahibi olan depremzede vatandaşların açık borçlandırma süreci başladı.
Depremden etkilenen 12 ilde yapımı devam eden konutlarda kendilerine konut çıkan vatandaşların açık borçlandırma işlemlerini 12 Haziran 2024 – 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapması gerekmektedir.
Borçlandırmasını daha önce yapan vatandaşlar, yeniden borçlandırma yapamayacak.
TOKİ tarafından vatandaşlalar paylaşılan bilgilerde, "06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem afetlerinden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis il merkezleri ve ilçelerinde 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve yapılan noter kurası ile kendilerine konut çıkan vatandaşlarımızın açık borçlandırma işlemlerinin 12 Haziran 2024 – 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.
Borçlandırma işlemleri; Merkez İlçe için AFAD İl Müdürlüğünde, diğer ilçelerde ise kaymakamlıklarda yapılacaktır.
hak sahiplerinin borçlandırılması ise şu şekilde yapılacak:
"• Başkanlığımızca ihale ve emanet usulü ile yeni konut yapılacaklar veya evini yapana yardım yöntemine göre konut yapılacaklara konut kredisi açılarak, kredisi 20 yıl vadeli ve faizsizdir.
• Orta hasarlı konutları için onarım yardımı yapılacakların kredisi 10 yıl olup, vadeli ve faizsizdir.
• Yeni işyeri yapılacaklar için kredisi yıllık % 4 faizli ve 10 yıl vadeli olarak, 7269 sayılı Kanunun 40. maddesine göre borçlandırılacaktır.
• Mülk sahibi ebeveynleri vefat etmiş, reşit olmayan kişiler için velisi veya vasisi tarafından borçlandırma işlemleri yapılabilecektir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, ülke genelinde az bulutlu ve açık hava hâkim olacak. Ancak öğle saatlerinden sonra Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında yer alan "İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden havalandığı" yönündeki iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını ve tamamen hayal ürünü olduğunu açıkladı.
Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifiyle, nüfusu 5 bin ve üzeri olan yerleşim yerlerinde belediye kurulmasının önü açıldı. Teklif ayrıca TSK, yükseköğretim ve kamu yönetimine ilişkin birçok alanda düzenleme içeriyor.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın dördüncü faiz kararını bugün açıklayacak.