Hawaii’deki Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü
![Hawaii’deki Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü Hawaii’deki Kilauea Yanardağı yeniden lav püskürttü](/img/NewsGallery/2025/2/12/442131/FeaturedImage/2fe7e46d-5119-4a05-bf6b-07d1ffad984b.webp)
Dünyanın en aktif yanardağlarından biri olarak kabul edilen Hawaii'deki Kilauea Yanardağı, 23 Aralık’tan bu yana süregelen hareketliliğini sürdürüyor.
Hawaii'de bulunan ve dünyanın en aktif yanardağları arasında gösterilen Kilauea Yanardağı, yeniden lav püskürttü. Hawaii Volkan Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 10.16’da gerçekleşen patlamada lavlar yaklaşık 100 metre yüksekliğe ulaştı ve gökyüzüne yoğun duman yayıldı.
Yetkililer, volkanik faaliyetin Hawaii Volkanları Ulusal Parkı içinde yer alan zirve kraterinde meydana geldiğini belirtti. Park yönetimi, ziyaretçilere güvenlik önlemlerine dikkat etmeleri, kapalı alanlardan uzak durmaları ve zararlı gazlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
Kilauea Yanardağı, 1983 yılından bu yana sık sık patlamalar yaşarken, 23 Aralık'tan bu yana da belirli aralıklarla hareketliliğini sürdürüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Eskişehir merkezli 9 ilde düzenlenen bahis operasyonunda gözaltına alınan 23 şüpheliden 11’i tutuklandı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Berat Kandili vesilesiyle yayımladığı mesajda, "İslam Ümmetinin mübarek Berat Gecesi’ni tebrik ediyor; tüm insanlık için bir hidayet ve kurtuluş kapısı olmasını Yüce Mevla’mızdan diliyoruz." temennisinde bulundu.
Konya’nın Selçuklu ilçesinde metruk bir evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü.
MSB, Gara bölgesinde tespit edilen 5 PKK'lının hava harekatıyla öldürüldüğünü bildirdi.