İkisi sözde polis 4 siyonist işgalciyi vuran Filistinli şehid edildi

Siyonist işgal rejiminin, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde "silahlı saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle ateş açtığı Filistinli Fadi Ebu Şuheydim şehid oldu.
İşgal altındaki Kudüs kentinde Mescid-i Aksa'ya giden yol üzerindeki Es-Silsile Kapısı bölgesinde bu sabah gerçekleştirilen direniş eyleminde bir Filistinli şehit oldu, bir Yahudi işgalci öldü.
İşgal rejimi sözde medya kaynakları, yaralı dört Yahudi'den birinin öldüğünü, birinin de durumunun ağır olduğunu bildirdi.
Kaynaklar, es-Silsile Kapısı bölgesinde ateş açma ve bıçaklama eylemi gerçekleştirildiğini ve işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı Yahudi gasıplara kapattığını, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin de El-Mağaribe Kapısı'ndan çıkarıldığını ifade etti.
Eski Belde semtinde gerçekleştirilen eylemde yaralananlardan ikisinin sözde sınır muhafızları polisi olduğu belirtilirken, işgal rejimi resmi televizyon kanalı "Kan", eylemci gencin dindar Yahudi kılığına girdiğini söyledi.
Eylemin ardından işgalcilerin Eski Belde semtinde yoğun önlemler aldığı ve Babu'l-Amud bölgesini giriş çıkışa kapatarak barikatlar kurduğu, Filistinlilerin dolaşımını ve Mescid-i Aksa'ya gitmelerini engellediği, eylemci gence yardım ettiği düşünülen bir başka genci yakalamak için operasyon başlattığı kaydedildi.
Kudüs'teki direniş eylemini gerçekleştiren ve işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olan Filistinlinin Fadi Ebu Şuheydim olduğu açıklandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, Suriye saldırılarına yönelik, "Siyonist terör rejiminin fiili işgale dönüşen bu saldırgan politikalarına karşı bölge ülkeleri sessiz kalmamalı.” dedi.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Bursa'da bir imam hatip ortaokulundan 39 öğrencinin LGS’de 500 tam puan aldığı iddialarını yalanlayarak, kent genelindeki 20 öğrenciden sadece ikisinin imam hatipli olduğunu bildirdi.
FETÖ'nün 9 yıl önceki darbe girişimi sırasında okunarak Müslümanlara büyük moral kaynağı olan selalar, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki 90 bin camide aynı anda yeniden okundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.