İngiltere 16 ve 17 yaşındaki çocuklara aşı uygulamasına hazırlanıyor
İngiltere'deki 16 ve 17 yaşındaki tüm çocuklara, uzmanların tavsiyesi üzerine birkaç hafta içinde ilk doz Covid-19 aşısı uygulanmaya başlanacak. Tavsiye ile birlikte ülkede yaklaşık 1,4 milyon genç aşı olmaya uygun olacak.
İngiltere Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI), 12 ila 15 yaşındakiler için aşıları risk altındaki kişilerle yaşayanlarla sınırlamaya devam ederken, tüm 16 ve 17 yaşındakilere Covid-19 aşısı önerilmesini tavsiye etti.
Yetkililer, ülkede yeteri miktarda aşı bulunduğunu belirtiyor. İngiltere'de, 18 yaş altı için onaylanan tek aşı Pfizer-BioNTech asısı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mart ayı, işgalci siyonistlerin Gazze'de ateşkesi bozarak başlattığı ve binin üzerinde şehide yol açan şiddetli saldırılarla, Ramazan'ın başlangıcı ve Türkmenistan'dan gelen doğal gazın Türkiye'ye ulaşması gibi gelişmelere sahne oldu. İç politikada ise HÜDA PAR'ın eğitim eleştirileri ve Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması öne çıktı.
HÜDA PAR Aile Başkanlığı tarafından Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde düzenlenen "Son Kale Aile" konulu konferans, yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 21 Aralık 1963’te yaşanan "Kanlı Noel" olaylarına ilişkin bir açıklama yayımladı.
TBMM Genel Kurulu'nda, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşülecek, kamuoyunda "11. Yargı Paketi" olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.