İngiltere 16 ve 17 yaşındaki çocuklara aşı uygulamasına hazırlanıyor

İngiltere'deki 16 ve 17 yaşındaki tüm çocuklara, uzmanların tavsiyesi üzerine birkaç hafta içinde ilk doz Covid-19 aşısı uygulanmaya başlanacak. Tavsiye ile birlikte ülkede yaklaşık 1,4 milyon genç aşı olmaya uygun olacak.
İngiltere Aşılama ve Bağışıklama Ortak Komitesi (JCVI), 12 ila 15 yaşındakiler için aşıları risk altındaki kişilerle yaşayanlarla sınırlamaya devam ederken, tüm 16 ve 17 yaşındakilere Covid-19 aşısı önerilmesini tavsiye etti.
Yetkililer, ülkede yeteri miktarda aşı bulunduğunu belirtiyor. İngiltere'de, 18 yaş altı için onaylanan tek aşı Pfizer-BioNTech asısı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö