İran’da İslam İnkılabı Şehit Rehberi için resmi yas ilan edildi
Bakanlar Kurulu kararıyla ülke genelinde İslam İnkılabı Şehit Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney için resmi yas ilan edildi.
Tahran ve Meşhed’de düzenlenecek törenler nedeniyle belirli günlerde resmi tatil uygulanacak.
İran Hükümet Sözcüsü Fatıma Muhacirani, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ülke genelinde İslam İnkılabı Şehit Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney için resmi yas ilan edildiğini duyurdu. Alınan karar doğrultusunda, cenaze ve defin törenleri nedeniyle belirli günlerde resmî tatil uygulanacağı bildirildi.
Karara göre, İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in cenaze törenine katılan vatandaşların dönüşlerini kolaylaştırmak amacıyla 7 Temmuz Salı günü Tahran’da resmi tatil olacak. Ayrıca 9 Temmuz Perşembe günü Meşhed’de gerçekleştirilecek defin töreni dolayısıyla ülke genelinde resmi yas uygulanacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
CHP'li Bolu Belediyesi ve belediyeye bağlı iştirak şirketlerine yönelik yürütülen "zimmet" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" soruşturması kapsamında 10 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Valiliği, kent genelinde havai fişek, meşale, işaret fişeği ile benzeri patlayıcı ve yanıcı maddelerin satışı ve kullanımının 16 Temmuz-28 Ekim tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu.
Malatya-Elazığ kara yolunda 2 otomobilin karıştığı trafik kazasında refuje çarparak ters dönen araçtaki 3 kişi yaralandı.
Gaziantep Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, genel temizlik ve hijyen kurallarına uygun olmayan şekilde üretim yaptığı belirlenen bir işletmeye müdahale edildi.