İran: Hürmüz’de siyonist rejim bağlantılı gemi vuruldu
İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı’nda Siyonist rejim bağlantılı bir gemiyi hedef aldığını duyurdu. Tahran ayrıca iki ABD savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı.
İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı’nda siyonist rejim bağlantılı bir geminin vurulduğunu açıkladı. Tahran yönetimi, ABD ve Siyonist rejim’in İran’a yönelik saldırılarının 36’ncı gününde iki ABD savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu. ABD basını, olayda iki mürettebatın kurtarıldığını, bir personelin ise kayıp olduğunu bildirdi.
İran’ın açıklamasına göre bir F-15E savaş uçağı Kohgiluyeh ve Boyer-Ahmad eyaletleri üzerinde, bir A-10 uçağı ise Basra Körfezi’nde düşürüldü. ABD’ye ait bir Black Hawk helikopterinin de arama-kurtarma sırasında ateş altında kaldığı ancak uçuşuna devam ettiği öne sürüldü.
Tahran, uçakların “gelişmiş bir hava savunma sistemi” ile düşürüldüğünü belirtirken, bu durum ABD’nin “hava sahasında mutlak üstünlük” iddialarıyla çelişti. İran’da çok sayıda kişi düşürülen uçakları “askeri başarı” olarak kutladı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da yapılması planlanan arabuluculuk görüşmelerini reddetmediklerini, önceliklerinin savaşın kalıcı şekilde sona ermesi olduğunu söyledi.
ABD ve siyonist rejim güçlerinin İran’ın güneybatısındaki Mahşehr’deki petrokimya tesislerini hedef aldığı, saldırılarda üç şirketin vurulduğu bildirildi. Körfez ülkelerinde de enkaz parçaları ve İHA saldırıları nedeniyle can kayıpları ve yaralanmalar yaşandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa'da yolcu otobüsünde yapılan aramada 16 kilo 400 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.
Balıkesir'in Edremit ilçesinde iki iş yerinde 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı olaylara ilişkin gözaltına alınan 15 şüpheliden 13'ü tutuklandı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde, haklarında 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı.
Antalya'da kendisini "Cumhuriyet Başsavcı Vekili" olarak tanıtarak 3 kişiden 1 milyon 829 bin lira alan ve 1 milyon 500 bin lira daha talep eden 3 şüpheli tutuklandı.