İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 52'yi aştı
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, kente su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 52,29'a yükseldi.
22 Şubat tarihinde İstanbul'a verilen su miktarının 2 milyon 822 bin metreküp olduğu açıklandı.
İSKİ verilerine göre, barajlardaki su seviyesi 8 Ocak'ta yüzde 19,16'ya kadar inmişti.
Aradan geçen sürede yağışlarla yüzde 33,13 artan doluluk oranları, kar yağışının başladığı 12 Şubat Cuma gününden bu yana ise yüzde 5,96 yükseldi.
22 Şubat 2021 tarihinde İstanbul'a verilen su miktarı: 2 milyon 822 bin metreküp
— İSKİ Genel Müdürlüğü (@iskignmudurlugu) February 23, 2021
23 Şubat 2021 tarihi itibariyle içme suyu kaynaklarımızın doluluk oranı: %52,29 pic.twitter.com/YapizVNJRB
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya'da Karatay Sanat Merkezi tarafından organize edilen Geleneksel Sanatlar Sergisi, Karatay Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Konya genelindeki göletlerin mevcut durumu ve devam eden çalışmaların ele alındığı kapsamlı değerlendirme toplantısı, Konya Valisi İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi.
Konya STK Platformu tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ufuk Turu Programı, üç gün süren oturumların ardından Ankara’da tamamlandı. Türkiye ve İslam dünyasından iki yüzden fazla STK temsilcisi, kurum başkanı ve akademisyenin katıldığı program, bu yıl “İslam Birliği ve Türkiye’nin Geleceği” temasıyla gerçekleştirildi.
Konya’da Mevlâna Kültür Merkezi yanında kurulan alanda düzenlenen Yöresel Yemek Festivali, 23 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek.