İstanbul'da ikamet etmek isteyen yabancıların başvurularında yeni düzenleme

Yabancıların, İstanbul'da ikamet izin başvuru dosyalarının posta veya kargo yoluyla alınması usulüne 15 Şubat tarihinden itibaren son verildi.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"İkamet izni başvuru dosyalarının posta/kargo yoluyla alınması usulüne son verilmiş olup 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren yabancılar kendilerine verilen randevu tarihinde ve saatinde il/ilçe göç idaresi müdürlüğünde hazır bulunacaklardır.
15 Şubat 2021 tarihinden itibaren posta/kargo yoluyla gönderilen başvuru dosyaları işleme alınmayacaktır.
15 Şubat 2021 tarihinden önce başvuru dosyalarını posta yoluyla gönderen yabancıların başvuruları değerlendirmeye alınacak olup, ayrıca il/ilçe göç idaresi müdürlüğüne gitmelerine gerek bulunmamaktadır.
15 Şubat 2021 tarihinden önce farklı birimlerden ikamet izni başvurusu yapmış olan yabancıların evrakını kendilerine sms/e-posta ile iletilen bilgiler doğrultusunda il/ilçe göç idaresi müdürlüklerine teslim etmesi önem arz etmektedir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, "israilin Suriye, Lübnan ve Yemen dahil olmak üzere bölge ülkelerine yönelik saldırıları barış ve istikrarı hedef almaktadır." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti.
Siirt'te düzenlenen bir konferansta konuşan Yazar Dr. Abdulkadir Turan, "Kudüs bir cihan hâkimiyeti simgesidir. Biz Bizans’ı oradan kovunca cihan gücü olduk. Bugün ise İngiliz uygarlığı ve Yahudiler, küresel devleti tamamlamak için Kudüs’e hâkim olmak istiyor." dedi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) akademisyen ve öğrencileri, siyonist işgal çetesinin Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet turu ve gece yürüyüşü düzenledi.