İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Yaşasın, Hamas lideri Heniye ile görüştü
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, işgalci ABD’nin “Yüzyılın Anlaşması” adıyla duyurduğu şer planıyla ilgili Hamas lideri İsmail Heniye ile görüştü.
Yapılan görüşmede, “Yüzyılın Anlaşması” adıyla uygulanmak istenen şer plana karşı direniş gösterdiklerini belirten Heniye, planın uygulanmak istenmesinin Müslümanların birlikte hareket etmemelerinden kaynaklandığını söyledi.
Her ne olursa olsun Filistin'de direnişin her zamankinden çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Heniye, önümüzdeki süreçte stratejilerinin savunma ile sınırlı kalmayacağını ifade etti.
İşgalci ABD’nin şer planına karşı İslam dünyasından gelen tepkilerden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Heniye, özellikle Türkiye’de gerçekleştirilen gösteri ve mitinglerin Filistin halkı için çok kıymetli olduğunu söyledi.
Heniye, her zaman Filistin davasına destek veren Türkiye hükümeti ve halkına teşekkür etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da düzenlenen Filistin Günü programı kapsamında TÜMOSAN Konyaspor ile Filistin Milli Takımı karşı karşıya geldi. Türkiye ve Filistin bayraklarıyla doldurulan stadyumda Gazze’de hayatını kaybeden çocuklar, sporcular ve gazeteciler anılırken, Gazzeli çocuklar futbolcularla birlikte seremoniye çıktı. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra Konya halkı, HÜDA PAR Konya Gençlik Kolları, İTTİHADUL ULEMA mensupları ve medrese öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Karşılaşma, 90 dakika tamamlanmadan 89 dakika 59. saniyede Filistin özgür olana kadar maçın ertelendiğini belirten mesajla durduruldu.
Millî Güvenlik Kurulu toplantısında Yemen’de son dönemde tırmanan gerilimin başta komşu ülkeler olmak üzere bölgede güvenlik risklerini artırdığı vurgulanarak, sükûnet çağrısında bulunuldu.
HÜDA PAR tarafından Şanlıurfa'da 2 Ekim'de “Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli” düzenlenecek. Panele HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu da katılacak.
Azerbaycan'da yürürlüğe giren yeni düzenleme kapsamında başörtülü öğrenciler okullara alınmadı; öğrenciler gözyaşlarıyla geri döndü. Yaşanan görüntüler, Türkiye'deki 28 Şubat sürecini akıllara getirdi.