İzmir'de 220 belediye çalışanı işten çıkarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, aralarında kadın ve engellilerin de bulunduğu 220 çalışanını işten çıkardı.
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, aralarında kadın ve engellilerin de bulunduğu 220 çalışan işten çıkarıldı.
İşten çıkarıldıktan sonra belediyenin önünde açlık grevine başlayan Mahir Kılıç için basın açıklaması yapıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesinin önünde düzenlenen basın açıklamasına işten çıkarılan diğer işçiler ve aileleri ile vatandaşlar da destek verdi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Barış Kaya, işten çıkarılan işçiler arasında 25 senedir belediyede çalışan kişilerin, kadın ve engellilerin bulunduğunu söyledi.
Kaya, "İşten atılma gerekçesi olarak uygun kadronun olmadığı öne sürülüyor. '20 bin kişinin çalıştığı kurumda engelli işçiye uygun kadro yok.' demek bir yalandır. Yine belediyenin kendi hatasıyla, su tankeriyle ezip sakat bıraktığı, çalışma gücünü elinden aldığı engelli işçiyi uygun kadro yok deyip işten atmak kabul edilemez bir durumdur." dedi.
İşçilerin, kadro haklarıyla ilgili dava açtıklarını ve bu yüzden işten çıkarıldıklarını iddia eden Kaya, "İzmir Büyükşehir Belediyesi kumpas kurmuş, iftira ile işine tazminatsız son vermiştir. Kılıç, işten atılarak ailesiyle birlikte açlığa mahkûm edilmiştir. Açlık grevi yapan Kılıç ve haksız hukuksuz yere işten atılan işçiler olarak işimizi istiyoruz, adalet talep ediyoruz. Haksız ve hukuksuz olan İzmir Büyükşehir Belediyesidir, haklı olan biziz. Belediyeyi, işçilere uyguladığı hak gaspına, baskı ve tehditle çalıştırmaya son vermeye çağırıyoruz." şeklinde konuştu.
Basın açıklamasından sonra bir süre Mahir Kılıç'ın yanında oturan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR'ın Şanlıurfa'da organize ettiği "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde konuşan panelistler önemli mesajlar verdi. Onlardan biri de Prof. Dr. Ziya Polat'tı. Polat, ahlak, zühd, cömertlik ve liderlik bağlamında Selahaddin-i Eyyubi'yi anlattı.
Gazze Âlimler Birliği Başkanı Dr. Mervan Ebu Asım, "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde yaptığı konuşmada, işgalci rejimin Mescid-i Aksa üzerinden planlarına dikkat çekerek, "Karşımızda tek bir düşman bulunmaktadır. Hepimiz yekvücut ona karşı durmalıyız." dedi.
HÜDA PAR'ın Şanlıurfa'da düzenlediği "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde konuşan Tunuslu Dr. Rıza Bukadi, dikkat çeken tespitlerde bulundu. Bukadi, "Selahaddin gerçekten ne yaptı?" sorusu üzerinden değerlendirmelerde bulundu.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İshak Sağlam, Şanlıurfa'da düzenledikleri "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nin amacı hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu. Sağlam, "Amacımız sadece bir fetih ve zafer kutlaması değildir." dedi.