Kars'ta tarihi mezar taşları ele geçirildi
Kars'ta bir evin bahçesinde kültür varlığı olduğu tespit edilen 3 mezar taşı ele geçirilerek Kars Müze Müdürlüğüne teslim edildi.
Konuyla alakalı Kars Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Valiliğimiz kontrolünde Kars İl Jandarma Komutanlığımız tarafından alınan duyum üzerine yapılan titiz planlama, çalışma ve takip sonucunda Merkez İlçesi Çemre Köyü mevkiinde 10 Temmuz 2020 günü bir şahsın bahçesinde kültür varlığı olduğu tespit edilen 3 adet mezar taşı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen 3 adet mezar taşı Kars Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş olup bir şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Noterlerin Tatil Gün ve Saatlerinde Çalışmasına İlişkin Yönetmelik” ile hafta sonu nöbet sisteminin ayrıntılı biçimde düzenlenmesini; nöbet günleri, çalışma saatleri ve noter sayılarının netleştirilmesini sağladıklarını bildirdi.
Adana merkezli 6 ilde silah kaçakçılarına yönelik yapılan gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.
Konya’da düzenlenen 8. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları fuarı, 5 Kasım 2025 tarihinde başladı ve 7 Kasım 2025’e kadar ziyaret edilebilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlme ne zaman hak ettiği kıymeti vermişsek, kitaba ve bilgiye ne zaman dört elle sarılmışsak, dünya tarihine geçen en büyük başarılarımızı işte o zaman elde etmişiz. Huzur ve güvenliğimizi, refah seviyemizi işte o zaman istediğimiz düzeye getirebilmişiz." dedi.