Kastamonu'da 7 hakim ve 4 savcı gözaltına alındı

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 7 hakim ve 4 savcı gözaltına alınırken, İnebolu savcısı tutuklandı.
Darbe girişimiyle ilgili Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 7 hakim ve 4 savcı gözaltına alındı.
İnebolu savcısı Davut Taşçı tutuklanırken, Savcı Mustafa Avşar ile eşi Hakim Tuğba Oğuz Avşar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde Kastamonu Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 7 hakim ve 4 savcı hakkında soruşturma açıldı.
Haklarında gözaltı kararı bulunan Azdavay'da görev yapan Hakim Murat öztürk ile Kastamonu'da görev yapan Hakim Harun Ayluçtarhan'ı ikametlerinde bulamadı.
Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Hakim Yasemin Keskin, Kastamonu İdare Mahkemesi Üyesi Hakim Volkan Çakır, Devrekani'de görev yayan Hakim İbrahim Yurt, Kastamonu'da görev yapan Hakim Ayfer Yıldız ve Tuğba Oğuz Avşar ile İnebolu savcısı Davut Taşçı, Kastamonu Cumhuriyet Savcıları ömer Faruk Aydın, Serkan Yıldız, Engin Keskin ve Mustafa Avşar gözaltına alındı.
Savcı Davut Taşçı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcı Mustafa Avşar ile eşi Hakim Tuğba Oğuz Avşar, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara çıkartılan 4 hakim ve 3 savcının sorgusunun devam ettiği öğrenildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın konuşması uzadığı için toplantıdan ayrıldı' iddiası doğru değildir." açıklamasını yaptı.
Ankara'da, Anıt Caddesi'nde düzenlenecek etkinlik ile ilgili olarak saat 14.00'ten itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Suriye'ye yönelik yaptırımların önemli bir bölümünün daha kaldırılmış olması olumlu bir gelişmedir." dedi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Leman dergisinin aşağılık hakaretine ve buna sahip çıkan bazı TV kanallarına tepki göstererek, "Buradan yayıncılarımızı uyarıyoruz: RTÜK olarak bu yayınları sadece izlemekle kalmıyor, her birini titizlikle inceliyoruz. Kimsenin bu ülkenin inancına ve değerlerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.