Kızıltepe’de aniden gelen fırtına ağaçları yerinden söktü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde aniden bastıran yağış ve kuvvetli rüzgâr ağaçları devirirken birçok iş yeri de sular altında kaldı.
Kızıltepe ilçe merkezinde bir anda bastıran şiddetli yağmur, dolu ve şiddetli rüzgâr, Yeni Camii bahçesinde bulunan 3 çınar ağacını ve parktaki bir ağacı devirdi.
Cami bahçesinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Caddesine devrilen büyük çınar ağacı elektrik tellerini de koparırken park halindeki araçların üzerine düşerek maddi hasara neden oldu.
Aşırı yağıştan dolayı "eski hal" olarak bilinen pasajda su göletleri oluşurken bazı işyerleri ise sular altında kaldı.
06 FT 3642 plakalı aracı çınar ağacı altında kalan vatandaşlardan Erkam Yalçın, olayı şu şekilde anlattı: "Yağmur ile fırtınadan dolayı asırlık çınar kırılıp aracımızın üzerine düşmüş. Kopan elektrik telleri var. Afet ile ilk yardım ekiplerinin gelip kaldırmalarını bekliyoruz. Aracımızda zarar var-yok daha bilmiyoruz, ancak ağaç kaldırıldıktan sonra belli olacak. Yarım saat önce park etmiştim. Allah'a çok şükür kimse içerisinde yoktu."
Cami imamı Mehmet Salih Çalka ise "3 dakika süren şiddetli yağmur ve bir fırtınadan sonra bu hal oldu. Biraz yaşlanmış olan bir ağacımız devrildi. Bahçede de genç 2 uzun ağacımız devrildi. Allah'a çok şükür kimseye bir şey olmadı." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.