Konya Sanayi Odası Başkanı Büyükeğen: Konya sanayisi zorluklara rağmen üretimini sürdürdü
Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, 2025’in sanayiciler için zorlu geçtiğini ancak Konya sanayisinin üretimden kopmadığını belirterek, Konya OSB’de üretimin yılın ilk 11 ayında yüzde 3,9 arttığını açıkladı.
Konya Sanayi Odası’nın Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, küresel belirsizlikler, finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve artan maliyetlere rağmen Konyalı sanayicilerin üretim kararlılığını koruduğunu söyledi.
2025 yılının kolay geçmediğine dikkat çeken Büyükeğen, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimin ilk 11 ayda yüzde 3,9 artmasının, kentin güçlü üretim kültürünün somut göstergesi olduğunu vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Valiliği, 31 Aralık Çarşamba günü kentte kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Ulaşımda aksamalara ve buzlanmaya karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.
Meteoroloji kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu gece saatlerinden itibaren Akdeniz üzerinden yurda giriş yapacak yağışlı sistemin, başta Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu olmak üzere geniş bir bölgede kuvvetli ve yoğun kar yağışına neden olması bekleniyor.
Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Aralık ayı boyunca yürütülen çalışmalarda çok sayıda silah ve uyuşturucu madde ele geçirilirken, 694 aranan şahıs yakalandı, 157 kişi tutuklandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devlet korumasından yararlanmış 605 gencin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmesi amacıyla düzenlenen kura töreninde konuştu. Göktaş, bugüne kadar toplam 65 bin 534 gencin kamuya yerleştirildiğini bildirdi.