Köy yoluna gizlenmiş patlayıcı ele geçirildi
Bitlis merkez kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, köy yoluna gizlenmiş el yapımı patlayıcı ele geçirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, “Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 10 Aralık 2019 tarihi itibariyle BTÖ mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla 'Şehit GK Muhsin Apak 2019-100 Operasyonu' başlatılmıştır. Operasyonda, köy yoluna gömülü vaziyette, plastik kova içerisine hazırlanmış, amonyum nitrat ve motorin ile güçlendirilmiş, uzaktan telsiz komutalı 30 kilogram el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilmiştir.” denildi.
Açıklamanın devamında ise ele geçirilen el yapımı patlayıcının Cumhuriyet savcısının talimatıyla gerekli incelemenin yapılmasının ardından yerinde imha edildiği kaydedildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR'ın Şanlıurfa'da organize ettiği "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde konuşan panelistler önemli mesajlar verdi. Onlardan biri de Prof. Dr. Ziya Polat'tı. Polat, ahlak, zühd, cömertlik ve liderlik bağlamında Selahaddin-i Eyyubi'yi anlattı.
Gazze Âlimler Birliği Başkanı Dr. Mervan Ebu Asım, "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde yaptığı konuşmada, işgalci rejimin Mescid-i Aksa üzerinden planlarına dikkat çekerek, "Karşımızda tek bir düşman bulunmaktadır. Hepimiz yekvücut ona karşı durmalıyız." dedi.
HÜDA PAR'ın Şanlıurfa'da düzenlediği "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde konuşan Tunuslu Dr. Rıza Bukadi, dikkat çeken tespitlerde bulundu. Bukadi, "Selahaddin gerçekten ne yaptı?" sorusu üzerinden değerlendirmelerde bulundu.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İshak Sağlam, Şanlıurfa'da düzenledikleri "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nin amacı hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu. Sağlam, "Amacımız sadece bir fetih ve zafer kutlaması değildir." dedi.