Malatya’da içme suyu şebekesi üzerine kurulan santralle enerji üretilecek
Büyükşehir Belediyesi mevcut içme suyu şebekesi üzerine kurduğu HES Enerji Santraliyle 2,5 megawat enerji üretecek.
Çöpten ve güneşten 16,1 megawat enerji üreten Büyükşehir Belediyesi, içme suyundaki enerji tesisinin tamamlanmasıyla birlikte 18,6 megawat enerji üretim kapasitesine ulaşacak.
HES Santrali ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç, çevre dostu enerji üretimi yapacaklarını, HES Projesini en kısa sürede tamamlayıp, Malatya’nın hizmetine sunacaklarını söyledi.
HES Santralindeki çalışmaları salgın sebebiyle ertelemek zorunda kaldıklarını açıklayan MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “Bu çalışmayı bundan birkaç ay önce yapacaktık. Salgın nedeniyle insanlarımızın büyük bölümü evindeydi. Kimseyi mağdur etmemek için bu çalışmayı bu döneme erteledik. Akşamdan başladığımız çalışmalar sabaha kadar sürdü. En önemli etabı tamamlayacağız. Projemiz bittiğinde Malatya’ya önemli katkıları sağlayacak.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da yaptığı konuşmada, Malatya’nın enerji üssü haline geldiğini söyledi.
Kuyuönü HES Projesinin 2,5 megawat enerji üreteceğini belirten Gürkan, “Kuyuönü İçme Suyu depomuza enerji üretecek panellerin montajını yaptık. Çalışmalar geceden beri devam ediyor. Bu çalışmanın öncesinde vatandaşlarımız su sıkıntısı yaşamasın diye tüm su depolarımızı doldurduk. Daha sonrada bu hatta gelen suyu kestik. Montajı yaptık. Her yaptığımız işte vatandaşlarımızı düşünüyoruz. Proje bittiğinde Malatya’nın ihtiyaç duyduğu enerji miktarının 18,6 megawatını, Büyükşehir Belediyesinin tesisleri üretecek. Malatya enerji üssüne dönüşüyor. Bu amaç için planladığımız HES ve GES projelerimiz var. Bu projelerimizle Malatya’nın standartları daha da yukarılara çıkacak.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya'da Karatay Belediyesi, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde düzenlediği etkinlikle 10 bin 400 metrekarelik alanda yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu. Programa Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte 370 öğrenci katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nasıl hakkı, adaleti, özgürlüğü, alın terini savunmak bir erdemse, haksızlığa, zorbalığa, her türlü emek istismarına karşı çıkmak da aynı ölçüde erdemdir, fazilettir. İnsanlık adına verilmiş onurlu bir mücadeledir." dedi.
Konya'da Karatay Sanat Merkezi tarafından organize edilen Geleneksel Sanatlar Sergisi, Karatay Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Konya genelindeki göletlerin mevcut durumu ve devam eden çalışmaların ele alındığı kapsamlı değerlendirme toplantısı, Konya Valisi İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi.