Malatya'da şiddetli yağış yolları göle çevirdi
Malatya'da yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak yağış nedeniyle, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı iş yerleri ve evleri su bastı.
Malatya'da etkili olan sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
Yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağış nedeniyle kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklarda kısa sürede su birikintileri oluştu.
Yağışın şiddetini artırmasıyla birlikte bazı yollar adeta göle dönerken, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Su birikintileri nedeniyle trafikte zaman zaman aksamalar yaşanırken, bazı bölgelerde uzun araç kuyrukları oluştu.
Şiddetli yağışın ardından bazı iş yerleri ve evlerin giriş ve bölümlerini su bastı.
Vatandaşlar, yağmur suyunun tahliye edilmesi için kendi imkanlarıyla çalışma yaptı.
Yağış nedeniyle oluşan su birikintileri özellikle ulaşımda aksamalara neden olurken, ekiplerin olumsuzlukların yaşandığı bölgelerde çalışma yürüttüğü belirtildi.
Kentte yağışın ardından bazı bölgelerde ulaşım normale dönerken, vatandaşların yağış sırasında oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'da küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 480 adet sac ve 500 adet beton sıvatın dağıtımı gerçekleştirildi.
Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te Türkiye'nin farklı illerinden gelen gençler, geliştirdikleri insansız su altı ve kara araçlarıyla hünerlerini sergiledi. Gençler; tasarımdan yazılıma, mekanikten elektronik sistemlere kadar kendi imkanlarıyla geliştirdikleri araçların üretim süreçlerini anlattı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden göçüğünde 2 madencinin sağ çıkarıldığını, göçük altında bulunan 5 madenciye ulaşmak için arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.
Mersin Büyükşehir, Mezitli ve Yenişehir belediyelerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 59 şüpheli hakkında gözaltı işlemi başlatıldı. Soruşturmada, üç belediyeye ilişkin kamu zararı iddiaları da yer alıyor.