Marangoz dükkânında çıkan yangın, bitişikteki lokantayı küle çevirdi

Siirt'te bir marangoz atölyesinde başlayan ve 3 iş yerine sıçrayan yangın, 2 saat sonra kontrol altına alınırken, kullanılamaz hale gelen iş yerinin çalışanları alevleri çaresiz bir şeklide izledi.
Olay, sabah saat 05.30 sıralarında Helvacılar Çarşısı marangozcuların olduğu bölümde meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle Mesut Özevin'e ait marangoz dükkânında başlayan yangın Fatih Gülteyeşil'in ve daha sonra da Abdulbari Tatlı'ya ait lokantaya sıçradı.
Yanan iş yerlerinin hemen karşısında bulunan ekmek fırını sahibi olayı Siirt Belediyesine ait itfaiye ekiplerine daha sonrada iş yeri sahiplerine bildirdi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri uzun bir uğraşın ardından yangını söndürmeyi başarırken 3 iş yeri de kullanılamaz hale geldi.
"Kullanılabilecek hiçbir şey kalmamış her şey yanmış"
Ahmet Tekçe
Sabah 05.40 sularında komşu esnafın aramasıyla yangından haberdar olduklarını ve hemen çalıştığı iş yerine geldiğini ifade eden Ahmet Teke, "Marangozcuda başlayan yangın lokantanın üst katı yani aile terası dediğimiz yere sıçradı. Gördüğünüz gibi, her yer yanmış, savaş alanı gibi olmuş, dehşet verici bir durum, kullanılabilecek hiçbir şey kalmamış. Masalar, sandalyeler, klimalar, ısıtıcılar, dolaplar... öyle bir yangın görmedim. Geç de kalınmadı, sadece müdahale azdı. Lokanta kül oldu. Devlet yetkililerinden bir destek bekliyoruz, mağduriyetimiz giderilse iyi olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan “Orta Vadeli Program’da (OVP) haftada dört gün mesaiye geçileceği” yönündeki haberlerin doğru olmadığı açıklandı.
Malatya Valiliği, akaryakıt taşıyan trenin bir vagonunun devrilmesi sonucu yaklaşık 50 ton mazotun sızdığını, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını bildirdi.
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
İstanbul Beykoz Belediyesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifalar art arda geldi.