Meclis'te vergi düzenlemesi mesaisi başlıyor
TBMM Genel Kurulu vergi düzenlemesi mesaisine başlıyor. Dijital hizmet, konaklama, Sigorta muameleleri ve sporcuların gelirleriyle ilgili yeni vergiler geliyor.
Vergi oranlarının değiştirilmesi ve bazı yeni vergilerin getirilmesi için hazırlanan kanun teklifinin bu hafta içerisinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor.
Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 'nin görüşmelerine devam edilecek.
Dijital hizmet vergisinin oranı yüzde 7,5 konaklama vergisinin oranı ise yüzde 2 olacak.
Lig usulüne tabi spor dallarında en üst liglerde faaliyette bulunan sporculara uygulanan gelir vergisi kesinti oranı yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkarılacak. Sporcuların ücretleri üzerinden kesilen ve ödenen gelir vergisinin spor kulüplerine iadesine yönelik uygulama yürürlükten kaldırılacak.
Değeri 5 milyon lira ve üzerinde olan mesken nitelikli taşınmazlar değerli konut vergisine tabi olacak. Tapu harcına ilişkin, emlak vergisi değerinin yanı sıra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce belirlenmiş bir değer bulunması durumunda, bu değerden az olmamak kaydıyla devir bedeli alınacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı basın toplantısında, "İran-Amerika ilişkilerini bir düzleme kavuşturma gayreti içerisinde" olduklarını, "Gazze ve bölgede barışı sağlamak için Liderler Zirvesi'ni çok önemsediklerini" kaydetti.
NATO, Trump ve Netanyahu karşıtı görsellerin ardından Ankara'daki HÜDA PAR Genel Merkezinin elektriklerinin kesildiği bildirildi.
Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kentin 7 farklı noktasında "Gazze Günümüzün Kerbelası" sloganıyla aşure ikramında bulundu.