Mersin'de 360 kişiyi 16 milyon lira dolandırdığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanlığı, Mersin'de iş bulma ve yatırım vaadiyle 360 vatandaşı yaklaşık 16 milyon lira dolandırdığı belirlenen 13 şüphelinin yakalandığını, şüphelilerin banka hesaplarında 25 milyar lira işlem hacmi tespit edildiğini bildirdi.
İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Mersin'de "nitelikli dolandırıcılık" suçuna yönelik operasyon düzenlendi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda 13 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerin, vatandaşları iş bulma ve yatırım vaadiyle Mersin'e getirerek adlarına GSM hatları ve banka hesapları açtırdığı, bu hat ve hesapları kullanarak 360 vatandaşı yaklaşık 16 milyon lira dolandırdığı belirtildi.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verilerine göre, şüphelilerin banka hesaplarında 25 milyar lira işlem hacmi bulunduğu tespit edildi.
Bakanlığın açıklamasında, vatandaşları dolandıran suç şebekelerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin'in Yeşilli ilçesinde, "kasten öldürme" suçundan Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan şüpheli yakalandı.
Manisa'ya yüklü miktarda uyuşturucu madde getireceği belirlenen 3 şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin aracında 57 bin sentetik ecza hapı, kokain, esrar ve 107 bin 700 TL nakit ele geçirildi.
İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda seyir halindeki bir tırdan kopan lastik, hız kazanarak metrelerce yuvarlandı. Yol kenarındaki yön tabelasına çarparak duran lastik, trafikte tehlikeli anlara neden oldu.