Mersin'deki helikopter uçuşlarının nedeni belli oldu
Mersin'de kent semalarında gerçekleştirilen helikopter uçuşlarının, enerji iletim altyapısında yürütülen planlı bakım, kontrol ve denetim çalışmaları kapsamında yapıldığı bildirildi.
Mersin'de öğle saatlerinde kent semalarında gerçekleştirilen helikopter uçuşları vatandaşların dikkatini çekti.
Edinilen bilgilere göre saat 12.00 sıralarında başlayan uçuşların elektrik iletim altyapısında yürütülen planlı bakım, kontrol ve denetim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi.
Çalışmalar kapsamında enerji iletim hatları ile kritik öneme sahip ekipmanlar, helikopterlere entegre termal ve optik kameralar aracılığıyla havadan inceleniyor.
Denetimlerle, olası arızaların önceden tespit edilmesi ve enerji iletiminde yaşanabilecek kesintilerin önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi.
Yetkililer, helikopter destekli denetimlerin enerji şirketleri ve ilgili kurumlar tarafından belirli aralıklarla yürütülen rutin altyapı kontrol programının bir parçası olduğunu, çalışmaların gün içerisinde Mersin'in farklı bölgelerinde de devam edebileceğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Valiliği, 19 Mayıs Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 13 yaşındaki bir çocuğun bisiklet nedeniyle yaşanan tartışmada bıçakla yaralandığını, olayla ilgili şüphelinin kimliğinin belirlendiğini açıkladı.
Küçükçekmece Kaymakamlığı öncülüğünde, Küçükçekmece Belediyesi, 21 mahalle muhtarlığı ve Kızılay işbirliğiyle hayata geçirilen "Mahallenin Gücü Kan Bağışı ile Büyür" kampanyası başlatıldı.
1 Ağustos'tan itibaren Bursa Terminali ile Yenişehir Havalimanı arasında hizmet veren BBBUS seferleri kaldırılıyor. Havalimanına ulaşım, şehir içi toplu ulaşım sistemine entegre edilen 80/T hattı üzerinden sağlanacak.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yapımı süren 400 yataklı Siirt Devlet Hastanesi'nin kısa sürede hizmete açılacağını belirterek, Şirvan'da 25 yataklı yeni hastane için de yatırım sürecinin başladığını söyledi.