Meteoroloji’den 3 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri için "sarı" kodlu uyarı yayımladı.
Yapılan açıklamada, söz konusu illerde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi.
Akşam saatlerine kadar etkili olması öngörülen yağışlar nedeniyle vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre; Bursa genelinde trafiğe kayıtlı araç sayısı 1 milyon 295 bin 754’e ulaştı.
Sıcak hava nedeniyle günlük su tüketiminin yaklaşık 3,5 milyon metreküp olduğu İstanbul’da, barajlardaki doluluk oranı son bir ayda yüzde 13 azalarak yüzde 45,21’e geriledi.
Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Dilektepe köyü sakinleri, çeşmelerden akan çamurlu ve köpüklü su nedeniyle mağduriyet yaşıyor.
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Uzunbahçe (Baluç) Mahallesi, ana borulardaki sızıntıdan dolayı yıllardır susuzlukla mücadele ediyor.