Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji, Ordu ve Giresun'da yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Akdeniz'in Toroslar mevkisi, Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ardahan ve Kars çevreleri ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzeydoğu kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu havanın etkili olacağını bildirdi.
Tahminlere göre, Akdeniz'in Toroslar mevkisi, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin, Ardahan ve Kars çevreleri ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.
Ülkenin diğer kesimlerinde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.
Meteoroloji, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağını belirterek vatandaşları uyardı.
Yetkililer, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
Hava sıcaklıklarında ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor.
Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz'de ise güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da içme suyu hattında meydana gelen patlama nedeniyle metrelerce yükseğe su fışkırdı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda Batman Havalimanı, uluslararası giriş ve çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı ilan edildi. Kararla birlikte havalimanı, uluslararası uçuşlara hizmet verebilecek hukuki statü kazandı.
Batman'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Srebrenitsa Soykırımı'nın 31'inci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bosna'da yaşanan katliam ile Gazze'de süren saldırıların aynı karanlık anlayışın ürünü olduğunu belirterek, uluslararası toplumun her iki olay karşısındaki tutumunu eleştirdi.