Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Gül: “Reyting uğruna aileyi feda edemeyiz”
Televizyonlarda yayınlanan, toplumun İslami değerleri ile örtüşmeyen ve nesli ifsat eden ahlaksız dizi ve programlara Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül’den tepki geldi.
Toplumun ahlaki değerlerini yok eden televizyon kanallarındaki program ve dizilere bir an önce önlem alınması çağrısında bulunan Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, reyting uğruna aileyi feda edemeyeceğimizi söyledi.
Programlar ve diziler üzerinden toplumun değerlerinin hedef alındığını belirten Gül, ahlaksızlığın had safhaya çıktığı dizi ve programlar için yetkilileri ve televizyon yayınlarını denetlemekle görevli olan RTÜK’ü göreve çağırdı.
Gül, “Son zamanlarda özellikle birkaç televizyon kanalının yapmış olduğu sabah ve akşam kuşağı programlarında sergiledikleri ahlaksızlık, toplumu tamamen harekete geçirmiş ve üzmüştür. Milletimiz bu tip programlardan ciddi manada rahatsızlık duymaktadır. Biz Mil Diyanet-Sen ve Mil-Sen Konfederasyonu olarak uzun zamandan beridir bu ahlaksız dizi ve programlara dikkat çekmiş, aileyi tahrip eden ve dinamitleyen bu şekildeki programlarla alakalı olarak çözüm önerilerimizi kamuoyuyla paylaşmıştık.” dedi.
“Ahlaksız programlara son vermek için Aile Bakanlığı, Diyanet ve RTÜK bir araya gelmelidir”
Kamuoyuyla paylaştıkları çözüm önerilerini söyleyen Gül, “Diyanet İşleri Başkanlığı bu saatten sonra yasal bir düzenleme yapılarak mutlaka RTÜK bünyesinde yer almalı ve yine RTÜK bünyesinde ahlak denetim kurulu kurulmalıdır. Kurulacak ahlak denetim kurulunun başında da Diyanet olmalıdır. Dolayısıyla Aile Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK’nun bir araya gelerek konu hakkında ciddi bir çalışma yapılmaları gerekir kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.
“Ailemiz reyting uğruna feda edilemez”
Televizyon programları ile beraber İstanbul Sözleşmesi’nin de aileyi dağıttığına işaret eden Gül, “Hem İstanbul Sözleşmesi hem de bu ahlaksız dizi ve programlar aileyi tahrip etmektedir. Gençliğimiz, manevi buhranlar yaşamaktadır. Bu gidişata bir çözüm lazım dedik ve Mil Diyanet-Sen olarak harekete geçtik. Biz bu teklifimizi Diyanet İşleri Başkanımıza da sunduk. Bu teklifi bir mektup ile Cumhurbaşkanımıza da ilettik. Çok acil bir şekilde bir çözümün bulunması gerektiğini kanaatindeyiz. Çünkü artık toplumun bunu kaldırma gücü kalmadı. Ciddi manada bir tepki var. Dolayısıyla teklifimiz anında değerlendirilmelidir. Ailemiz reyting uğruna feda edilemez. RTÜK yanlı davranmamalı ve ailemize, dinimize zarar veren tüm televizyon kanallarına eşit oranda davranmalı. ‘Bu benim kanalım bu şunun kanalı’ diyerek ayırt etmesin ve gereken tüm tedbirleri bir an önce alsın. Milletimiz RTÜK’ten bu hassasiyeti beklemektedir.” diyerek açıklamasını sonlandırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AFAD, " Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri 507 personel ve 250 araç ile depremden etkilenen yerleşim alanlarında hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir. Deprem nedeniyle 3’ü önceki depremde ağır hasar almış olan toplam 4 yapı yıkılmıştır." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altay Tankları Teslimat Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefine doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bir yandan yeni projeleri, yeni savunma ürünlerini geliştirip devreye alırken; diğer yandan yeni tesislerimizin açılışını yapıyor, yerli ve millî araçlarımızı envanterimize katıyoruz.” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Deprem bölgesindeki 28 baraj ve 38 göletimizde gerekli tüm teknik incelemeler yapılmış ve herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir." dedi.
Dışişleri Bakanlığı, Kamboçya ve Tayland arasında imzalanan ortak bildiriyi memnuniyetle karşıladı.