MSB: israil katliamlarını ve kışkırtıcı söylemlerini sürdürüyor
Millî Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, işgalci rejimin Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürdüğünü belirterek uluslararası topluma daha kararlı tutum sergileme çağrısı yaptı.
Millî Savunma Bakanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantısı, Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirildi. Aktürk, toplantıda TSK'nın faaliyetleri, hudut güvenliği, uluslararası görevler ve bölgesel gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Aktürk, son bir haftada 2 PKK’lının teslim olduğunu açıkladı.
Hudutlarda 477 kişi yakalandı
Hudut güvenliğine ilişkin verileri paylaşan Aktürk, son bir haftada 477 kişinin yakalandığını, 1 Ocak’tan bu yana yasa dışı yollarla hudutlardan geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 13 bin 843’e ulaştığını bildirdi.
Aktürk "Engellenen 981 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 54 bin 851’e ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.
Van hudut hattında yürütülen çalışmalara da değinen Aktürk "Diğer yandan bu hafta içerisinde Van hudut hattında yapılan arama tarama faaliyetinde yaklaşık 60 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir." açıklamasında bulundu.
İşgalci rejime uluslararası toplumdan kararlı tutum çağrısı
Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aktürk, işgalci rejimin Filistinlilere yönelik saldırılarının bölgenin güvenlik ve istikrarını tehlikeye attığını belirtti.
Aktürk "7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgemizin güvenlik ve istikrarını tehlikeye atan israil, bugün de katliamlarını ve kışkırtıcı söylemlerini sürdürmektedir." dedi.
Filistinlilerin yaşadığı kayıplara ve zorla yerinden edilmelerine dikkat çeken Aktürk, şöyle devam etti:
"Hayatını kaybeden, evlerinden ve yurtlarından zorla çıkarılmaya mecbur bırakılan Filistinli sayısı israilin insanlık dışı saldırıları ile her geçen gün artmaktadır.
Filistin halkının çektiği ıstırapların görmezlikten gelinmemesi ve israilin haddini aşan, insani değerleri hiçe sayan ve bölgemizi kaos ortamında tutan saldırılarının son bulması için uluslararası toplumun israile karşı daha kararlı bir tutum sergilemesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), İstanbul’da 8 ilçedeki 101 mahallede yaşanacağı belirtilen su kesintilerine ilişkin yaptığı açıklamada, tesislerinde herhangi bir arıza veya elektrik kesintisinin bulunmadığını bildirdi.
Siirt’te buzağı, malak, kuzu ve oğlak yetiştiricilerine yönelik 2026 yılı hayvancılık desteklemelerinde ilk dönem başvuruları devam ediyor. Desteklerden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin 1 Aralık’a kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.
İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 1942 yılında ölçümlere başlamasından bu yana kentte kaydedilen en yüksek yağış miktarına ulaşıldığını, Beykoz’da metrekareye 261 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Sağanak nedeniyle 46 bin 597 personel görev yaparken, 2 bin 722 vatandaş kurtarıldı. Kent genelinde 16 yol ulaşıma kapalı, 14 noktada ise küçük çaplı kurtarma çalışmaları sürüyor.