MSB: Suriyeli kardeşlerimiz gönüllü olarak evlerine dönmeye başladı
Milli Savunma Bakanlığı, 295 kişiden oluşan 70 ailenin daha Cerablus'tan Tel Abyad bölgesine geri dönmek için yola çıktığını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Güvenli Bölge'nin tesisi için gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü PKK/YPG'nin Tel Abyad ve Rasulayn'dan temizlenmesi bölgeye geri dönüşlerin de yolunu açtı." denildi.
PKK/YPG'nin Kürtlere yönelik baskısına değinilen açıklamada, "PKK/YPG'nin Fırat'ın doğusunu işgal etmesiyle birlikte baskı ve zulme dayanamayan yaklaşık 1,5 milyon Kürt kardeşimiz bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Yaklaşık 400 bin Suriyeli Kürt kardeşimiz de Türkiye'ye sığınmıştı. Barış Pınarı Harekâtı'nın başarıya ulaşması ile terör örgütü PKK/YPG'nin bölgeden temizlenmesi ve alt yapı çalışmalarına hız verilmesi Suriyeli kardeşlerimizin geri dönüşünün de önünü açtı." ifadelerine yer verildi.
"295 kişiden oluşan 70 aile daha Cerablus'tan Tel Abyad bölgesine geri dönmek için yola çıktı"
PKK/YPG'den kaçarak Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde yer alan Cerablus'a sığınan Suriyelilerden yaklaşık 200 kadarının gönüllü ve güvenli olarak kendi evlerine, topraklarına döndüğü kaydedilen açıklama şöyle devam etti:
"Barış Pınarı Harekât bölgesinde huzur ve güvenin tesis edilmesiyle bölgeye geri dönüşlerin devam etmesi bekleniyor. Bu kapsamda 295 kişiden oluşan 70 aile daha Cerablus'tan Tel Abyad bölgesine geri dönmek için yola çıktı." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Müftüsü Mustafa Soykök, camilerin İslam medeniyetinde özel bir yere sahip olduğunu belirterek, Allah'ın evi olarak nitelendirilen camilerde bulunurken cami adabına riayet edilmesinin her Müslümanın sorumluluğu olduğunu ifade etti.
Eğitim ve öğretim yılı sonunda düzenlenen mezuniyet balolarının gençleri ifsada sürüklediğini belirten Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Gaziantep Şube Başkanı Levent İlhan, mezuniyet kutlamalarının mevcut şeklinin kültür ve inanç değerleriyle bağdaşmadığını ifade ederek eğitimcilere ve velilere önemli uyarılarda bulundu.
Cesareti, ilmi, ahlakı, İslam davasına olan sadakati ve fedakârlığıyla tanınan Hizbullah Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Molla Said Varol vefatının, 8'inci yıl dönümünde rahmetle anılıyor.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AYM kararıyla birlikte CHP’nin “128 milyar dolar yalanı” milletimize söylenmiş büyük bir “siyasi yalan” olarak tescillendi." dedi.