Muğla'daki orman yangını kontrol altına alındı

Milas ilçesi Selimiye Mahallesi'ndeki yangında, ilk belirlemelere göre 20 hektarlık ormanlık ve tarım arazisi zarar gördü.
Muğla'nın Milas ilçesi Selimiye Mahallesi'ndeki zeytinlikte henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı.
Yangını söndürmek için itfaiye ekipleri seferber oldu. Rüzgârın etkisiyle yayılan alevlere 8 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağıyla havadan, 14 orman arazözü, 5 iş makinası, 12 belediye arazözü ve 90 orman işçisi ile karadan müdahale edildi.
Çıkış nedeni belirlenemeyen yangında ilk belirlemelere göre 20 hektarlık ormanlık ve tarım arazisi zarar gördü.
Kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.
Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatürk Parkı’nda düzenlenen anma programında; Kur'an tilaveti, sergi açılışı, ödül töreni ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen yurt dışındaki üniversiteleri tanımama ve bu okullardan mezun olanlara denklik vermeme uygulaması kapsamında 41 üniversitenin kara listede bulunduğunu duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı, işgalci rejimin Suriye'nin güneyine yönelik saldırıları kınayarak "bu saldırıların derhal sonlandırılması gerektiğini vurguluyoruz" dedi.