Nesli tükenmekte olan beyaz akbaba tedavi edildi

Bingöl'de çevre ve doğa hayvanları koruma timi tarafından bulunan nesli tükenmekte olan beyaz akbaba, tedavi edildi.
Konuyla ilgili Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından Bingöl Merkez Çukurca Köyü sınırları içerisinde çevre ve doğal hayatın korunmasına yönelik icra edilen kontrol ve denetim faaliyeti esnasında yol kenarında nesli tükenmekte olduğu (koruma altında olduğu gerekçesiyle) bitkin ve yaralı halde Beyaz Akbaba cinsi kuş bulunmuştur.
Çevre, doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından Beyaz Akbaba kuşu muhafaza altına alınarak tedavi bakımının yapılması amacıyla Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edilmiştir." ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, koruma altına alınan akbabanın, tadavi edildiği bilgisine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bugün batı kesimlerden başlayarak artacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.
Bingöl’ün Genç ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen devriye faaliyetleri kapsamında, aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi.
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürüttükleri operasyonda, 5 bin 947 kök kenevir ele geçirildi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde etkili olan orman yangınlarına ilişkin açıklama yaptı. İzmir, Bursa, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale ve Kahramanmaraş'taki yangınların kontrol altına alındığını belirten Yumaklı, Hatay Dörtyol, Manisa Saruhanlı ve Muğla Milas'taki müdahalelerin sürdüğünü kaydetti.