Okul çevrelerinde 127 işletmeye gıda güvenliği denetimi
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla okul çevrelerinde kapsamlı denetim gerçekleştirdi.
Yapılan çalışma kapsamında, okulların yakınında faaliyet gösteren 127 bakkal, market ve büfe işletmesi titizlikle kontrol edildi.
Denetimlerde özellikle satışı yapılan ürünlerin son tüketim tarihleri, muhafaza koşulları, hijyen standartları, ambalajlı gıdaların uygunluğu ve işletmelerin resmi kayıt–onay belgeleri incelendi.
Öğrenciler tarafından yoğun tüketilen atıştırmalık ve içecek gruplarına yönelik kontroller de detaylı şekilde yapıldı.
Belirlenen eksiklikler hakkında işletmelere gerekli uyarılar yapılırken, mevzuata aykırılık tespit edilen işletmeler hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.
İl Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin sağlığının korunması için denetimlerin eğitim yılı boyunca aralıksız süreceğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, İstanbul’da gerçekleştirdiği denetimde çok sayıda yasa dışı yaban hayatı ürünü ele geçirdi. Bir şüpheli hakkında adli işlem başlatılacağı bildirildi.
Şırnak Cizre’de düzenlen Kitap fuarında kurulan stantlarda fuar alanına gelen vatandaşlara broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapılıyor.
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, uyuşturucu satışı yaptıkları tespit edilen iki şüphelinin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda sentetik ecza ile ruhsatsız silah ele geçirildi.
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde tek taraflı meydana gelen trafik kazasında 1’i yetişkin, 2’si çocuk olmak üzere 3 kişi yaralandı. Yaralılar, ekiplerin müdahalesinin ardından sağlık ekiplerine teslim edildi.