Orta Asya'daki elektrik kesintilerinden 40 milyon kişi etkilendi
Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın bir çok bölgesini enerjisiz bırakan büyük elektrik kesintisinin 40 milyon kişiyi etkilediği belirtildi.
Özbekistan Enerji Bakanlığı Basın Sekreteri Elmira Bekmurodova, yaptığı açıklamada, "25 Ocak'ta Orta Asya Birleşik Enerji Sisteminde meydana gelen sorunun ardından Özbekistan'ın tüm bölgelerinde, Kazakistan ve Kırgızistan'ın belirli bölgelerinde elektrik kesintileri meydana geldi. Kesintiler, üç ülkede 40 milyondan fazla insanı etkiledi." dedi.
Bekmurodova, stratejik tesislere, sosyal kurumlara ve yerleşim birimlerine enerji arzının kademeli olarak yeniden verilmesinin sürdüğünü kaydetti.
Orta Asya'da meydana gelen elektrik sorununun, dünya elektrik endüstrisi tarihindeki en büyük kaza olmadığını kaydeden Bekmurodova, 14 Ağustos 2003'te ABD'de 55 milyon, 30-31 Temmuz 2021'de Hindistan'da 650 milyon, 9 Ocak 2021'de ise Pakistan'da 200 milyon kişinin elektriksiz kaldığını hatırlattı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AK Parti'nin önergesiyle tartışmalı 27'nci madde daraltıldı, ağır suçlarda erken tahliye kapısı kapatıldı. Aile içi cinayet, cinsel saldırı ve çocuk istismarı failleri tahliye edilmeyecek.
Ülke genelinde kasım ayında yapılan 122 binin üzerindeki gıda denetiminde, kurallara uymayan 1963 işletmeye toplam 141 milyon lira idari para cezası kesildi. 17 işletme için savcılığa suç duyurusu yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadele adı altında Tunceli’den başlayarak bizim dönemimize kadar Kürt kardeşlerimizin kanını kimin döktüğünü benim milletim çok iyi bilir. Eğer cesareti varsa ve bir cellat görmek istiyorsa aynaya baksın. Kendi tarihine baksın. CHP’nin geçmişine baksın." dedi.