Orta Asya'daki elektrik kesintilerinden 40 milyon kişi etkilendi

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın bir çok bölgesini enerjisiz bırakan büyük elektrik kesintisinin 40 milyon kişiyi etkilediği belirtildi.
Özbekistan Enerji Bakanlığı Basın Sekreteri Elmira Bekmurodova, yaptığı açıklamada, "25 Ocak'ta Orta Asya Birleşik Enerji Sisteminde meydana gelen sorunun ardından Özbekistan'ın tüm bölgelerinde, Kazakistan ve Kırgızistan'ın belirli bölgelerinde elektrik kesintileri meydana geldi. Kesintiler, üç ülkede 40 milyondan fazla insanı etkiledi." dedi.
Bekmurodova, stratejik tesislere, sosyal kurumlara ve yerleşim birimlerine enerji arzının kademeli olarak yeniden verilmesinin sürdüğünü kaydetti.
Orta Asya'da meydana gelen elektrik sorununun, dünya elektrik endüstrisi tarihindeki en büyük kaza olmadığını kaydeden Bekmurodova, 14 Ağustos 2003'te ABD'de 55 milyon, 30-31 Temmuz 2021'de Hindistan'da 650 milyon, 9 Ocak 2021'de ise Pakistan'da 200 milyon kişinin elektriksiz kaldığını hatırlattı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.