Paralel yapıya yardım iddiasıyla 10 polis gözaltına alındı

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'nde görevli 10 polis paralel yapıya yardım iddiasıyla gözaltına alındı.
Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'nde görevli iken haklarında sahte evrak düzenleme, görevi ihmal ve kötüye kullandığı ve paralel yapıya yardım ettikleri iddiasıyla 10 polis gözaltına alındı.
Gaziantep'te 2010-2013 yılları arasında Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'nde görevli iken öğrencileri okulda gibi gösterip sahte evraklar düzenledikleri ve paralel yapıya yardım ettikleri iddiası ile gözaltına alınan 10 polisin arasında emekli bir emniyet müdürünün de olduğu belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Sabah saatlerinde evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan polislerin uzun bir süredir takip edildiği, polis meslek yüksekokulunda eğitim gören bazı öğrencileri, sahte evraklarla okuldaymış gibi gösterip bu öğrencileri ‘paralel yapıya' ait olan evlere götürdükleri belirtildi.
Gözaltına alınan polisler arasında bir emekli emniyet müdürünün olduğu ve emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırısına tepki gösterdi.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine düzenlediği saldırıların ardından ilk kez İstanbul'da konuşak, ülkelerini ABD'nin askeri saldırganlığına ve işgalin saldırılarına karşı koruyacaklarını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı, "İran’ın nükleer tesislerine ABD tarafından bugün yapılan saldırı, söz konusu riski en üst düzeye çıkarmıştır." dedi.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı | Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, "ABD ve siyonist işgal rejiminin saldırganlığına karşı acil ve güçlü bir bölgesel dayanışma tesis edilmeli, tüm bölge ülkeleri İran’ın yanında açık ve kararlı bir duruş sergilemelidir." dedi.