Peygamber Sevdalıları Platformu’ndan Beraat Gecesi mesajı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Beraat Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımlandı.
Şaban ayının 15'in gecesinde idrak edilen Beraat Kandili münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bir mesaj yayımlandı.
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun yayımladığı mesajda, "Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraat etme, kurtulma ve günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma gibi anlamlara gelen Berat Gecesi, Allah'a daha fazla ibadet etmeye vesile olan zamanlardandır." denildi.
Mesajın devamında, Hz Muhammed'in şu hadisi hatırlatılarak, "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim! Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim." gecenin önemine dikkat çekildi.
Açıklamanın sonunda, "Hayır ve bereket dolu Ramazan ayının müjdecisi olan bu gece vesilesiyle Rabbimiz ümmetin içinde bulunduğu darlık, sıkıntı ve kederleri sona erdirsin. İslam şehitlerinin geride bıraktıkları gözü yaşlı dul ve yetimlerin hürmetine bizleri rızasına nail olanlardan eylesin." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnancımızla, dilimizle, geleneğimizle, motiflerimizle, ilmi ve kültürel hazinemizle insanlığa pek çok değer kazandırdık." dedi.
Kadim Aşiretler Federasyonu Iğdır Başkanı Ferhat Armağan, yaptığı açıklamada toplumun bazı kesimlerinde ahlaksızlığın arttığını, çıplaklığın özendirildiğini ve yaygınlaştığını ifade ederek bunun devletin ve milletin bekası için ciddi zararlara sebep olacağını belirtti.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Avrupa Müslüman Forumu tarafından düzenlen toplantıda Tunus’tan yola çıkacak Global Sumud Filosu'nun ilgili ülkeler tarafından korunması çağrısı yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kars, Ardahan ve Artvin'in iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise rüzgârın yer yer kuvvetli olacağını duyurdu.