PKK/HDP Kürt annelerin namusunu ayaklar altına aldı

Hile ve komplolarla Kürt kadının değerlerini ayaklar altına alan HDP, PKK'den aldığı talimatla Kürtlerin örfünde namusun simgesi haline gelen beyaz tülbenti sözüm ona barış adına yere attırdı.
Kendilerine, "Barış Anneleri İnisiyatifi" adını veren oluşumun, Batman ve Mardin'de HDP'li milletvekillerinin öncülüğünde Irak Kürdistanı'ndaki PKK operasyonlarını ve IKBY yönetimini sözüm ona protesto etmek için seçtiği yöntem büyük tepki çekti.
İnisiyatif mensubu Kürt kadınlar, PKK/HDP'nin baskısından olacak ki beyaz tülbentlerini yere saçtı.
Kemalist ve laik rejimin bir asırdır başını açtıramadığı Kürt kadına hile ve desiselerle yaklaşan PKK/HDP bu kez "barış" ve "kardeş katli" gibi bahanelerle planını devreye soktu ve Kürt annelerin, evlatlarının önünde dahi açmaya utandığı başını kameraların önünde açtırarak herkese göstermiş oldu.
Sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösteren birçok kişi, bu eylemin yaptırılmasındaki amacın barış ve kardeşlik olamayacağını ifade etti.
Sosyal medya kullanıcıları, "Barış ve kardeşlik hiçbir zaman Kürt kadının beyaz tülbentine takılmadı" diyerek barış ve huzurun önündeki tek engelin silah olduğuna dikkat çekti.
Barış ve huzurun geri gelmesi için PKK'nin silah bırakması ve işgal ettiği Kürdistan Bölgesinden çıkması gerektiğini belirten sosyal medya kullanıcıları, "Beyaz tülbentlilerin" de isteğinin bu yönde olduğunu hatırlattı.
Söz konusu eylemle Kürt kadınının büyük bir değer verdiği tülbent ve başörtünün PKK/HDP eliyle değersizleştirilmeye ve sıradanlaştırılmaya çalışıldığına vurgu yapan sosyal medya kullanıcıları, Müslüman Kürt halkının bu oyuna gelmemesi çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, süreçle ilgili geçmişte yaşanan hataları ve tespitlerini paylaşması sırasında yaşanan sataşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TBMM'de Terörsüz Türkiye süreci kapsamındaki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. Toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, Türkiye’nin; gelecek yüzyılı birlik ve kardeşlik temelinde inşa edebilmesinin yolunun Kürt Meselesi de dahil, bütün meselelerin hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözümünden geçtiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'ü hedef alan açıklamalarına ilişkin, "Şimdi birileri çıkıyor güya bize laf atıyor, tarih dersi vermeye çalışıyor. Oysa biz, bize sataşanların daha iki, üç nesil önce geldiği topraklarda yüzyıllar boyunca hüküm sürdük, tüm cihana nizam verdik, adaletin kılıcı olduk." dedi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde, çalıntı motosikletler ele geçirilirken çok sayıda araca da işlem yapıldı.