PKK'liler iş yerini taradı: 1 ölü
Van’ın Gürpınar ilçesindeki jandarma karakoluna el yapımı patlayıcıyla saldıran 3 PKK’li, saldırı sonrası aracını vermek istemeyen bir işyeri sahibini katletti.
Van'ın Gürpınar ilçesindeki Güzelsu (Hoşap) Jandarma Karakolu'na el yapımı patlayıcıyla saldıran 3 PKK'li, saldırı sonrası aracını vermek istemeyen bir işyeri sahibini katletti.
Edinilen bilgilere göre, Gürpınar İlçesine bağlı Güzelsu (Hoşap) Jandarma Karakoluna el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldıran 3 PKK'li, olay yerinden kaçarlarken, nakliye aracını vermek istemeyen bir manav dükkânını taradı.
Saldırıda Nihat Pekel olay yerinde ölürken, Orhan Pekel ve Ayhan Pekel ise yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Olayda, yaralılardan birinin ayağına kurşun isabet ettiği öğrenilirken, diğer yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaçan PKK'lilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, siyonist işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü saldırıların bininci günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, İslam dünyasına ve iş insanlarına seslenerek Gazze'nin yeniden inşası için infak çağrısında bulundu.
Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, Gazze'de yaşanan insani dramın devam ettiğini belirterek, işgal rejiminin saldırılarının durdurulması ve Filistin halkına yardım ulaştırılması için tüm Müslümanların sorumluluk alması gerektiğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığına yapılacak zam oranının 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon verileriyle netleşeceğini duyurdu.
Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmen ve MEB personelinin yeşil pasaport başvurularını dijital ortama taşıdı. Yeni sistemle birlikte fiziki evrakla yürütülen başvuru süreci tamamen sona erdi.