PKK'nin kaçırdığı oğlu için 5 yıl sonra yine eyleme başladı
Diyarbakır'da 2014 yılında kaçırılan oğlu için o dönem aylarca eylem yapan baba Mehmet Tokay, 5 yıl sonra başlayan eylemlere yeniden katıldı.
HDP aracılığıyla PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının geri getirilmesi için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan oturma eylemi 10'nuncu günde sürüyor.
Eylemlere, bir aile daha katılması sayı 25'e yükseldi.
Oğlu Ömer Tokay’ın 2011 yılında BDP tarafından piknik bahanesiyle dağa kaçırıldığını belirten baba Mehmet Tokay, kaçırıldığı sırada oğlunun 14 yaşında olduğunu söyledi.
2014 yılında da annelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı eyleme katıldığını hatırlatan baba Tokay, o yıldan bu yana herhangi bir sonuç alamadığını kaydetti.
Evlat hasretiyle tutuştuklarını, bu nedenle bir kez daha eyleme katıldığını vurgulayan baba Tokay, çocuğunun geri getirilmesini istedi.
“2014 yılında 120 gün boyunca eylem yaptık”
Tokay, “Oğlum okul okuduğu sırada 14 yaşındayken 2011 yılında BDP tarafından Şırnak’ta piknik düzenlendi. Oda pikniğe gitti, bir daha gelmedi. 2014 yılında Diyarbakır Belediyesi önünde başlatılan eylemlere katıldık, çocuğumuzu istedik. O sıra televizyona çıkardılar, oğlumu düzenlediğimiz eylemle ilgili konuşturdular. Orada annesi ve babaannesini çok özlediğini söylüyordu. Tabi konuşurken baskı altında olduğu belliydi. Diyarbakır’da oturuyoruz, annesi ve babaannesi onun için çok üzülüyor. Onunla birlikte 8 çocuğum var. 2014 yılında yaptığımız eylemde 120 gün boyunca eylem yaptık. Bugün yine buradayım, düzenlenen eylemde oturuyorum. Ben oğlumu istiyorum.” dedi. (Mehmet Fatih Akgül, Ömer Adıgüzel-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya merkez Selçuklu ilçesinin Millet Caddesi'nde yaya geçidinden geçmeye çalışan yayaya, araç çarptı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Noterlerin Tatil Gün ve Saatlerinde Çalışmasına İlişkin Yönetmelik” ile hafta sonu nöbet sisteminin ayrıntılı biçimde düzenlenmesini; nöbet günleri, çalışma saatleri ve noter sayılarının netleştirilmesini sağladıklarını bildirdi.
Adana merkezli 6 ilde silah kaçakçılarına yönelik yapılan gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.
Konya’da düzenlenen 8. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları fuarı, 5 Kasım 2025 tarihinde başladı ve 7 Kasım 2025’e kadar ziyaret edilebilecek.