Reklam Kurulu, yeni yılın ilk toplantısına ilişkin kararları duyurdu

Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, yeni yılın ilk toplantısında 188 dosyada reklam durdurma ve 29,1 milyon TL'lik idari para cezası kararı alındı.
Reklam Kurulu, 16 Ocak 2025 tarihinde gerçekleştirilen 353 sayılı 2025 yılının ilk toplantısında tüketicileri aldatan, yanıltan, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar eden reklamlar ile haksız ticari uygulamaları inceledi.
Kurul, yeni yılın toplantısında mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle görüşülen 209 dosyadan 188'ine 29,1 milyon lira para ve durdurma cezası uygulanmasını kararlaştırırken 1 dosya hakkında da tedbiren durdurma kararı aldı.
Kurul ayrıca, 10 dosyaya ilişkin tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi adına erişim engeli idari tedbirinin de uygulanmasını kararlaştırdı.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye ile Suriye arasında inşa edilen doğal gaz boru hattı bugün resmen hizmete girdi.
Hava sıcaklığının 45 dereceyi aştığı Diyarbakır'da tarım işçileri, günlük yaklaşık 100 ton domatesi kızgın güneşin altında ihracata hazırlıyor.
Şanlıurfa’da bu yıl yaşanan düşük fıstık rekoltesi, fiyatları rekor seviyelere taşıdı. Geçen yıla göre yüzde 70’e varan ürün kaybı yaşanırken, kavlama ve işleme tesislerinde durgunluk dikkat çekiyor.
Kent genelinde yapılan “Huzur İstanbul” uygulamasında 347’si aranan kişi olmak üzere toplam 830 kişi gözaltına alındı.