Sağlık Bakanı Koca: Aktif vakaların yaklaşık yüzde 40'ı 23 yaş altı
Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, "Unutmayalım ki, şu an aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 40'ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır" ifadelerine yer verdi.
Coronavirus Bilim Kurulu bugün video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan toplantının gündeminde aşılama süreci ve artan vaka sayıları vardı.
Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı bir açıklama yaptı.
Bakan Koca açıklamalarında, “Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, şu an aktif vakalarımızın yaklaşık yüzde 40’ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır.
Aşımıza sahip çıkarak bir an önce devreye girmesini temin edelim. Yerli aşımızı ürettiğimizde ihtiyaç sahiplerine aşı ulaştıracak bir ülke olacağız. Aksi halde ise aşıya ihtiyaç duyan ülke olarak kalacağız. Yerli aşımıza destek verin.
Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, aşı olarak bağışıklık sağlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşı olmadan bu mümkün değil.” dedi. (İLKHA)
Bilim Kurulumuz bugün salgının seyri, gençler üzerindeki etkisi, aşı programımız ve yerli aşımız Turkovac’ın güncel durumunu değerlendirmek üzere bir araya geldi. pic.twitter.com/pWulwxjut0
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya merkez Selçuklu ilçesinin Millet Caddesi'nde yaya geçidinden geçmeye çalışan yayaya, araç çarptı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Noterlerin Tatil Gün ve Saatlerinde Çalışmasına İlişkin Yönetmelik” ile hafta sonu nöbet sisteminin ayrıntılı biçimde düzenlenmesini; nöbet günleri, çalışma saatleri ve noter sayılarının netleştirilmesini sağladıklarını bildirdi.
Adana merkezli 6 ilde silah kaçakçılarına yönelik yapılan gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 21 kişi gözaltına alındı.
Konya’da düzenlenen 8. Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları fuarı, 5 Kasım 2025 tarihinde başladı ve 7 Kasım 2025’e kadar ziyaret edilebilecek.