Sağlık Bakanlığı'ndan “Ölmüş vatandaş taburcu edildi” iddiasına açıklama
![Sağlık Bakanlığı'ndan “Ölmüş vatandaş taburcu edildi” iddiasına açıklama Sağlık Bakanlığı'ndan “Ölmüş vatandaş taburcu edildi” iddiasına açıklama](/img/NewsGallery/2025/2/8/441515/FeaturedImage/b09b9dab-716f-4129-ba4a-e98d230b5103.webp)
Sağlık Bakanlığı, Aydın’daki bir özel hastanede “ölmüş bir vatandaşın taburcu edildiği” yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.
Sağlık Bakanlığı, Aydın’da bir özel hastanede hayatını kaybeden bir vatandaşın “taburcu edildiğine” dair iddialarla ilgili açıklama yaptı. Bakanlığın "Sağlıklı Çözüm" adlı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, olayın detayları ve yürütülen inceleme süreci kamuoyuyla paylaşıldı.
Bakanlık, hastanın taburcu edildikten sonra hastane önünde fenalaştığını ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini belirtti.
Açıklamaya göre, hastanede 30 Ocak’tan itibaren 2. basamak yoğun bakımda tedavi gören hasta, 6 Şubat’ta oksijen desteğine ihtiyaç duymadığı için 7 Şubat saat 10.35’te taburcu edildi. Ancak, hastane kameralarına yansıyan görüntülerde, taburcu edilen hastanın acil servis girişinde fenalaştığı ve görevliler ile hasta yakınlarının gözetiminde kırmızı alana alındığı tespit edildi.
Bakanlık, hastane kayıtlarına göre hastaya entübasyon uygulanarak yaklaşık 40-45 dakika müdahale edildiğini ve saat 11.40’ta vefat ettiğinin belirlendiğini açıkladı. Konuyla ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan inceleme sürecinin devam ettiği ve gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul Valiliği, Ataşehir İlçesinde bulunan Sakarya İlkokulu'nun depreme dayanıklı olmadığı halde eğitime yeniden açıldığı yönünde çıkan haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okutulacak seçmeli dersler ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Denizli merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla, silahlı suç örgütüne üye oldukları belirlenen 33 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 32'si tutuklandı.
Bursa merkezli 13 ilde, sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı, şüphelilerden 7’si tutuklandı.