Sağlıksız gıda operasyonu: 49 şüpheli yakalandı

İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek nitelikteki etken maddeler kullanılarak üretilen gıda ürünlerini piyasaya sürdüğü tespit edilen kişilere yönelik Ankara merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Ankara merkezli 10 ilde başlatılan operasyonlara ilişkin yazılı açıklamada bulunan Ankara Emniyet Müdürlüğü, operasyonlarda bir adet tabanca, tıbbi ilaç ve cinsel içerikli ürünlerin de ele geçirildiğini bildirdi.
Emniyet açıklamasında, şu ifadelere yer aldı:
"Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, 30 Kasım 2021 günü insan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde etken maddeler kullanarak çikolata, kahve, macun benzeri gıda maddelerini ürettiği ve piyasaya sürdüğü tespit edilen 50 şahsa yönelik ilimiz merkezli 10 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 49 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyonda bir adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda cinsel içerikli ürün, tıbbi ilaç, cep telefonu aksesuarı ve yedek parçası ele geçirilmiştir." (İLKHA)
#Emniyet#KaçakçılıklaMücadele pic.twitter.com/MwDpESmnym
— Ankara Emniyet Müdürlüğü (@EmniyetAnkara) November 30, 2021
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Anma Programı’nda yaptığı konuşmada, “FETÖ ile mücadelemiz hız kesmeden, aynı kararlılıkla devam edecek. Burada toprağa düşen kahramanların kanını asla yerde bırakmayacağız. Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler.” dedi.
Batman Valiliği tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Atatürk Parkı’nda düzenlenen anma programında; Kur'an tilaveti, sergi açılışı, ödül töreni ve mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Vali Ekrem Canalp, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu tespit edilen yurt dışındaki üniversiteleri tanımama ve bu okullardan mezun olanlara denklik vermeme uygulaması kapsamında 41 üniversitenin kara listede bulunduğunu duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı, işgalci rejimin Suriye'nin güneyine yönelik saldırıları kınayarak "bu saldırıların derhal sonlandırılması gerektiğini vurguluyoruz" dedi.