Şanlıurfa’da 5 bin aday arasından 106 kişi işe alındı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, farklı birimlerde görevlendirilecek 106 personelin belirlenmesi için noter huzurunda kura çekimi yaptı. Çekiliş, kamuoyuna açık şekilde ve canlı yayınla gerçekleştirildi.
Kura çekimi Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda düzenlendi.
Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın göreve geldiği günden bu yana vurguladığı şeffaflık ilkesi doğrultusunda yapılan çekiliş noter gözetiminde yapıldı.
Vatandaşların da katıldığı süreç, belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.
Kura çekimine kamyon ve TIR şoföründen ekskavatör operatörüne, elektrik mühendisinden beden işçisine kadar birçok meslek grubunda görev almak isteyen toplam 6 bin 581 kişi başvurdu.
Belgeleri eksik olan 1490 başvuru geçersiz sayılırken, 5 bin 91 aday kuraya dahil edildi.
Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Aksoy, sürecin tamamen adaletli ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, kura çekilişinin hayırlı olmasını diledi.
Daha sonra cam küre içerisinden isimler tek tek çekilerek 106 yeni personel belirlendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da bir motokurye, Turgut Özal Bulvarı'nda geçirdiği trafik kazasında yaralandı.
İşgal rejiminin soykırım yaptığı Gazze'de yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Umut Kervanı, her gün devam eden bombardımanlarda ağır yaralanan ve ameliyat ihtiyacı olanlar için "Ameliyat Projesi" başlattı.
2026 yılı hac kurasına katılmak isteyen adayların ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün sona eriyor. Başvurular yalnızca e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.
Her ay düzenli olarak yardımlarını sürdüren Umut Kervanı Derneği, bu ay da muhtaç ailelere gıda, giyim ve et yardımı yaptı.