Şanlıurfa’da uzaktan hasta değerlendirme hizmeti başlatıldı
Şanlıurfa’da Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzaktan hasta değerlendirme hizmeti başlatıldığı duyuruldu.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzaktan hasta değerlendirme hizmetinin başladığını açıkladı.
Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Özlem Elçi Gördağ, hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesi için önemli bir adım attıklarını duyurdu. Gördağ, hastanede başlatılan uzaktan hasta değerlendirme sistemini tanıttı.
Yürürlüğe giren bu hizmet, bilgisayar üzerinden kamera ve hoparlör yardımıyla hastaların görüntülü, sesli ve yazılı olarak muayene edilmesini sağlıyor.
Gördağ, "Uzaktan hasta değerlendirme hizmeti ile hastalarımıza, kontrol muayenelerini, gerekli konsültasyonları ve ilaç reçetelerini sağlarken, bazı durumlarda fiziki olarak hastaneye başvurmayı da öneriyoruz." dedi.
Özellikle uzak köylerde yaşayan, yaşlı ve hastaneye ulaşmakta zorluk çeken hastalar için önemli bir kolaylık sağlanıyor. Ayrıca, aile hekimliği kliniği ve evde sağlık birimi tarafından sunulan bu hizmet, hastanede yoğunluğu azaltmaya da yardımcı oluyor.
Gördağ, bu hizmetin ilerleyen dönemlerde daha geniş bir yelpazede sunulmayı planladığını belirterek, "İlaç yazdırma talebi olan, rapor yenileme ihtiyacı duyan veya yerleşim yeri uzak olduğu için ulaşımda zorluk çeken hastalarımız, görüntülü muayene konusunda bizden yardım alabilirler," ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüksek miktarda paranın aklandığı iddiaları üzerine yürütülen ve 22 zanlının tutuklandığı soruşturmada, 8 kişi daha yakalandı.
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bir iş yerinin kurşunlanmasıyla ilgili düzenlenen çalışmada 4 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanırken 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Arman Kırıkbayev ile görüşmesinde medya, iletişim ve enformasyon alanlarında iş birliğinin geliştirilmesini ele aldı.
Yağış nedeniyle kayganlaşan Siirt-Kurtalan kara yolunda kontrolden çıkan otomobil takla attı. Ters dönen araçta sıkışan 2 yaralı, vatandaşların yardımıyla çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.