Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak bölge tatbikatı gerçekleştirildi

2024 yılı faaliyet planı kapsamında Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak bölge tatbikatı gerçekleştirildi.
Türkiye'de ilk defa kamu hastaneleri, özel hastaneler ve üniversite hastanesi olmak üzere toplam 21 hastane, İl AFAD Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı çalışanlarının katılımıyla 783 personelin katılımıyla eş zamanlı olarak bölge tatbikatı gerçekleştirildi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri birimi olarak 2024 yılı faaliyet planı kapsamında 25 Haziran 2024 tarihinde 19. Bölge Koordinatörlüğünde bulunan Adıyaman ili ile bölge tatbikat kampı gerçekleştirildi.
Yerel Düzey Sağlık Çalışma Gurubu Operasyon Planı ve Hastane Afet Ve Acil Durum Planları kapsamında her yıl düzenlenen "en az 1 masa başı 1 saha" tatbikatlarını bu yıl deprem konulu tatbikat ile ardından meydana gelen hastane yangınları, KBRN vakası, çoklu trafik vakası ve sınır çatışması, ortak ve eş zamanlı senaryosuyla yapıldı.
Senaryo gereği; 783 personel ile toplam 20 ambulans, 7 UMKE aracı, bir haberleşme tırı, bir kamyon, bir arama kurtarma aracı, 2 servis aracı, bir forklift, 4 AFAD aracı, 4 emniyet aracı, 2 askeri araç, 3 itfaiye aracı kullanılarak, 113 yaralıya müdahale edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı, çeşitli miktarda esrar ve kenevir bitkisi ele geçirildi.
Şanlıurfa’da düzenlenen bir konser sırasında iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Olayla ilgili şüpheliler gözaltına alındı.
Siverek'te Gazze'ye destek vermek için düzenlenen mitingde konuşan Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş "Şu anda Amerika kendi üniversitelerini kapatmak istiyor. Çünkü Amerikalı gençler, 'Özgür Filistin' diye bağırıyorlar. Onun için diyorum, tarih böyle bir devrim görmedi.”
Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine gezmek için giden bir ailenin içinde bulunduğu araç, sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.