Siirt Peygamber Sevdalıları Derneği’nden yetimler ve ihtiyaç sahipleri yararına kermes
Siirt Peygamber Sevdalıları Derneği, kentte yaşayan ihtiyaç sahibi aileler, yetimler ve öğrenciler yararına 4 gün sürecek bir kermes düzenliyor. Kermesten elde edilecek gelirlerle gıda kolileri hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Merkez Güres Caddesi’nde, Sancaklar Ortaokulu yanında kurulan kermes, bugün itibariyle vatandaşların ziyaretine açıldı. Siirtlilerin yoğun ilgi göstermesi beklenen kermes, salı gününe kadar devam edecek.
“Tüm Siirt halkını kermesimize katkı sunmaya davet ediyoruz”
Siirt Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Orhan Ay, kermesin amacı ve içeriğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ay, hayırseverlere çağrıda bulunarak şunları söyledi:
“Siirt Peygamber Sevdalıları Derneği olarak ilimizde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler, yetimler ve öğrenciler yararına 4 gün süreyle bir kermes düzenledik. Tüm Siirt halkını bu kermese katkı sunmaya davet ediyoruz. Kermesimiz bugün itibariyle başlamış olup salı gününe kadar devam edecektir.”
Ev hanımlarının el emeği ürünleri satışta
Kermesten elde edilecek gelirlerle gıda kolileri hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirten Ay, ev hanımlarının el emeğiyle hazırladığı yemek ve tatlıların satışa sunulduğunu ifade etti.
Ay, “Kermesimizde tatlı çeşitlerinden tutun, döner, çiğ köfte, pilav üstü tavuk ve ev yemeklerine kadar her şey mevcut. Tüm yemekler ev hanımlarımız tarafından hazırlanıyor, tamamen doğal ve lezzetli. Vatandaşlarımız dışarıdan yemek almak yerine bu 4 gün boyunca öğle ve kahvaltı ihtiyaçlarını kermesten karşılayarak hem uygun fiyata yemek yemiş olurlar hem de yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunmuş olurlar.” dedi.
“Bir tabak yemekle bu hayra ortak olunabilir”
Ev hanımlarına da seslenen Ay, bir tabak yemek ya da tatlıyla bile bu hayra ortak olunabileceğini vurgulayarak, "Ev hanımlarımız malumunuz maharetlidirler. Tatlılar ve yemekler konusunda çok başarılıdırlar. Bu yemekleri Allah rızası için getirip kermeste bırakırlarsa, biz de onları satarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırırız. Bir yetime, bir fakire yardımcı olmak büyük bir sevaptır. Sadaka belaları, musibetleri defeder, eve huzur ve bereket getirir. Maldan da hiçbir şey eksiltmez.”
“Biz sadece bir köprü görevi görüyoruz”
Dernek olarak kendilerinin sadece bir köprü görevi gördüğünü ifade eden Ay, yardımsever Siirt halkına teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı:
“Hayırseverlerimiz olmasa biz bir hiçiz. Biz sadece bir köprü görevi görüyoruz. Hayırseverlerimizden aldığımız yardımları, paraları, emekleri ihtiyaç sahiplerine aktarıyoruz. Tüm Siirt halkını bu hayra ortak olmaya, kermesimize gelip bir çayımızı içmeye ve katkıda bulunmaya davet ediyoruz.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kudüs sevdasını eserleriyle nesillere aktaran mütefekkir ve yazar Nuri Pakdil’i vefatının 7’nci yıl dönümünde anarak "İnanıyoruz ki Kudüs, bir gün özgürlüğüne kavuşacak; Filistin topraklarında barış ve adalet hâkim olacaktır." dedi.
İstanbul'da FETÖ'ye yönelik yürütülen çalışma kapsamında Bayrampaşa, Üsküdar, Başakşehir ve Ataşehir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 3 firari şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Edirne'de 16, Kırklareli'de ise 8 düzensiz göçmen güvenlik güçlerince yakalandı. İşlemleri tamamlanan göçmenler, ilgili göç idaresi ve geri gönderme merkezine sevk edildi.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybederek refüje çıkan sürücünün, polise yakalanmamak için söylediği yalan uzun sürmedi.