Siirt’te 11. geleneksel kitap fuarı yoğun ilgiyle sona erdi

Siirt'te 11'incisi düzenlenen geleneksel kitap fuarı bu yıl, "Gençler Okusun Diye" temasıyla 7 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayarak sona erdi
Siirt Valiliği himayesinde bu yıl 11’incisi düzenlenen Geleneksel Kitap Fuarı, “Gençler Okusun Diye” temasıyla kitapseverleri ağırladı. Yoğun katılımın olduğu fuar, yaklaşık 170 bin ziyaretçiyle rekor kırarak sona erdi.
12 Mayıs’ta kapılarını açan ve 7 gün süresince kitapseverlere ev sahipliği yapan fuarda, 100 yayınevi ve 50 yazar yer aldı. Fuar boyunca imza günleri, söyleşiler ve çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Her yaştan vatandaşın ilgi gösterdiği fuar, kültür ve edebiyat dünyasına önemli katkılar sundu. Siirt halkının yanı sıra çevre illerden de ziyaretçilerin akın ettiği fuar, özellikle gençler ve öğrencilerden büyük ilgi gördü.
Fuarın kapanış programında konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, organizasyonun her yıl daha da büyüdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi "Siirt Kitap Fuarı’mıza katılan tüm yazarlarımıza, yayınevlerimize, sponsorlarımıza, basınımıza ve bu anlamlı organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Kültür kenti Siirt’te halkımızla bütünleşerek gelenekselleşen bu fuar, her yıl daha fazla katılımcıya ve zengin içeriğe ev sahipliği yapmanın gururunu taşıyor. Etkinliğimiz, gençlerimizin düşünce dünyalarına katkı sunarken, birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmamızı da pekiştiriyor."
Konuşmanın ardından fuarın gerçekleşmesine katkı sunan kurum ve kuruluşlara Vali Kızılkaya tarafından plaket takdim edildi.
Katılımcı yayınevleri ve yazarlar da fuarın organizasyon kalitesi ve ilgi düzeyinden memnuniyetlerini dile getirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Anadolu Otoyolu'nda hafif ticari araç ve otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, drift yaparak çevreyi rahatsız eden sürücüye 73 bin 538 lira ceza uygulandı.
Malatya’nın merkez Yeşilyurt ilçesinde, aralarında husumet bulunan akrabalar arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Kültür AŞ' nin organizasyonunda gerçekleştirilecek olan yapı ve dekorasyon sektörünün en önemli buluşmalarından olan Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı'nın bu yıl 7'incisi, 21-25 Mayıs 2025 tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açacak.